Skinkegryde lavet på grøntsager (glutenfri)

Nemme donuts

skaermbillede-2017-07-30-kl-12-47-48

Opskrift (18 stk)
50 g. smør
2 dl. mælk
20 g. gær
2 stk. æg
50 g. sukker
1 tsk. salt
500 g. hvedemel

How to
1. Smelt smør i en gryde. Tilsæt mælk (blandingen skal være lillefinger varmt). Smuldr gær i og tilsæt æg, sukker og salt.
2. Tilsæt mel, og ælt dejen til den er blank og smidig og lad den hæve i 1-2 time et lunt sted.
3. Slå dejen ud og rul den ud til et par centimeters tykkelse og udstik små cirkler med hul i (vi brugte to størrelser på glas).
4. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 20 min.
5. Varm olien i en gryde og fritér et par donuts af gangen. Vigtigt ikke at putte for mange i ad gangen, da olien bliver koldere så.
6. Lad de færdige donuts dryppe af på fedtsugende papir.

   

8 kommentarer

  • Anna

    Hej😊
    Ift formen af dem; bruger I da to forskellige glas – et større glas til at forme donutsen, og et mindre glas til at lave hullet i midten?
    Mvh Anna

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Hej😊
    Ift formen af dem bruger I da to forskellige glas – et større glas til at formen donutsen og et mindre glas til at lave hullet i midten?
    Mvh Anna

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kjerstine larsen

    Putter i alm glasur ovenpå?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hej mummum.
    Hvor ser de lækre ud 🙂 inden jeg vil forsøge mig med dem, vil jeg lige høre om det er en bestemt olie i bruger?
    Mvh Louise

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hejsa Louise
      Vi bruger bare en smagsneutral olie som solsikkeolie eller rapsolie 🙂

      De bedste hilsner,
      Mathilde og Amanda

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skinkegryde lavet på grøntsager (glutenfri)