Svampede og lette morgenboller

Verdens bedste pizzadej og tomatsauce

skaermbillede-2018-01-13-kl-21-37-42

skaermbillede-2018-01-13-kl-21-37-06Efter vi endelig har fundet opskriften på hvad vi selv mener, er den bedste opskrift på hjemmelavet pizza, så er det virkelig sjældent, at vi bestiller pizza ved pizzamanden (det skulle da lige være, når man tager et slice med hjem fra en tur i byen ;-)), men udover det, så laver vi stort set altid pizzaen selv. Det er skide nemt og kræver jo faktisk ikke de store ingredienser og desuden, så er man jo selv herre over, hvad der både kommer i dejen og ovenpå pizzaen.

I vores verden er den perfekte pizza med en sprød, sprød kant og ellers med en tynd bund. Desuden laver vi stort set altid hjemmelavet tomatsauce, da det virkelig lige løfter pizzaen til en ren 10’er og så er det SKIDE nemt at lave selv, at det næsten ikke kan betale sig at købe sådan en kedelig færdig-lavet én.

Opskrift (2 mellemstore pizzaer)
Pizzadej:
2,5 dl. koldt vand
15 g. gær
3/4 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
200 g. durummel
200 g. hvedemel

Tomatsauce:
4-5 store tomater
2 spsk. hvidvinseddike eller æblecidereddike
4 fed hvidløg
1/2 dl. vand
salt
sukker/honning
1 ds. tomatpure
Frisk basilikum (tørret basilikum kan også gå)

Fremgangsmåde:
1. Vand måles op i en skål. Herefter røres gær ud.
2. Salt og olivenolie tilsættes.
3. Durummel og hvedemel tilsættes og dejen æltes godt igennem. Hvis du har en røremaskine, så går det rigtig hurtigt. Hvis du ikke har, så kan dejen også sagtens æltes med håndkraft.
4. Dejen dækkes til og hæver i minimum 1-2 timer. Gerne 3-4 timer.
5. Tomatsauce laves. Alle ingredienserne skæres i mindre stykker og det hele kommes i en gryde.
6. Det hele simrer indtil tomaterne er møre. Jo længere tomatsaucen får lov til at simre, jo mere smag udvikler den.
7. Tomatsaucen blendes. Enten i en blender eller med en stavblender. Smag den til med salt/sukker, evt. lidt mere basilikum, hvis den har brug for det. Det er en smagssag.
8. Tænd ovnen på fuld skrue. Så højt, som din ovn kan trække. Vores ovn kan varme op til 275 grader varmluft. Placer en bageplade i ovnen, så den bliver varmet op i ovnen, så fungerer den nemlig som en slags pizzasten.
9.Når pizzadejen er færdig med at hæve, så fordeles der en ordentlig håndfuld durummel på bordet, hvorefter dejen bliver placeret oven i melet. Del din dej i to lige store dele. Læg den ene klump dej til side, imens du former den første pizza.
10. Sørg for at have rigeligt med durummel på dejen og på bordet. På den måde er det nemt at forme pizzaen og du undgår at den klistrer fast på bordet. Det er vigtigt, at du bruger durummel og ikke blot hvedemel. Det giver en sprød skorpe, hvis du bruger durum 😉
11. Du må endelig IKKE rulle din pizzadej ud med en kagerulle, så ødelægger du nemlig alle luftboblerne og luften i dejen.
12. Brug i stedet dine fingre og håndflader til at “trække” pizzaen ud. Sørg for at have nok mel både under og ovenpå dejen.
13. Når den har den ønskede størrelse, så rystes dejen fri for mel og placeres på et stykke bagepapir.
14. Samme procedure gentages med den anden dej.
15. Smør først dine pizzaer med tomatsauce, herefter ost og til sidst fyld.
16. Tag din bageplade ud, som er blevet rygendes varm i ovnen. Løft herefter din pizza på bagepapiret hen på bagepladen og sæt den herefter ind i ovnen. Bag den i cirka 8-10 min. Hold øje med den. Det er ikke sikkert, at din ovn bager ved samme styrke som vores. Du er ikke i tvivl, når den er færdig 😉
17. Når pizzaen er bagt færdig, tag den da ud af ovnen og placer den på en bagerist, så den ikke danner kondens.
18. Fortsæt samme procedure med den anden pizza.
Vi håber I har fået mod på at eksperimentere en smule mere med hjemmebagningen af pizza. Det kan virke som en større uoverskuelig proces, men det er det slet ikke! Hvis man vil have en god sprød pizza, som slår pizzamandens, så er det det hele værd – det lover vi! Lige for at opdatere de vigtigste pointer, når du skal bage den perfekte pizza:

– ALDRIG brug en kagerulle til at rulle pizzaen ud, så ødelægger du luftboblerne i dejen.
– Bag altid din pizza ved den højeste temperatur din ovn kan trække, så får du en dejlig sprød pizza.
– Fordel altid fyldet sådan: tomatsauce, ost, fyld.

skaermbillede-2018-01-13-kl-21-35-29

   

3 kommentarer

  • Pernille

    Punkt 2 står der at salt og olivenolie tilsættes, men der står ikke noget om olivenolie i ingrediens listen. Så skal det overhovedet i og hvis hvor meget?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Pernille

      Den er blevet slettet ved en fejl. Den er tilføjet igen til ingredienslisten 🙂
      Tak fordi du gjorde os opmærksom på det 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

    Hvorfor er det egentlig, at der skal citron i dejen? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampede og lette morgenboller