Svampede og lette morgenboller

Verdens bedste pizzadej og tomatsauce

img_3125 img_3126Opskrift (4 personer)
Pizzadej:
2,5 dl. fingervarmt vand
3/4 tsk. salt
15 g. gær
1 lille knivspids sukker
3-4 dråber citronsaft
200 g. durummel
200 g. hvedemel

Tomatsauce:
4 store tomater
2 spsk. hvidvinseddike
6 fed hvidløg
salt/sukker
1 ds. tomatpure
Frisk basilikum

How to
1. Gæren opløses i den fingervarme vand. Herefter tilsættes salt, sukker og citronsaft.
2. Mel vejes op og røres herefter i den våde blanding. Det er en fordel at have en røremaskine, så går det rigtig hurtigt 😉
3. Dejen dækkes med et viskestykke og sættes til hævning i 1 time.
4. Imens laves tomatsaucen. Tomaterne snittes i små stykker, hvidløgsfed snittes fint.
5. Der kommes lidt olie i bunden af en gryde og herefter tilsættes tomaterne og hvidløg. Dette simre i 2-3 min.
6. Herefter tilsættes de resterende ingredienser og det simrer yderligere i 5 min.
7. Herefter blendes hele tomatsaucen enten i en blender eller med en stavblender.
8. Når pizzadejen er færdig med at hæve, så udrulles den til runde pizzaer og lægges herefter på en bageplade beklædt med bagepapir. (Tip: Udrul din pizzadej drysset med durummel! Det giver en dejlig sprød skorpe og dejen hænger ikke fast i bordet).
9. Den udrullede dej smøres med tomatsauce og det ønskede fyld.
Bages herefter i en 230 graders varmlufts ovn i cirka 8-10 min.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampede og lette morgenboller