Chiagrød med hindbærkompot

Chokoladekage med chokoladecreme (glutenfri og sukkerfri)

img_3422

Opskrift

2 stk. bananer
3 stk. æg
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljepulver
5 stk. udstenede dadler
2 spsk. rå kakaopulver
80 g.mandelmel
50 g. hakket mørk (sukkerfri) 70% chokolade

Chokoladecreme:
1 ds. kokosmælk
100 g. mørk (sukkerfri) 70% chokolade
1 spsk. honning
1 spsk. peanutbutter (kan udelades)

How to

  1. Bananer, æg, dadler, usødet kakao, hakket mørk chokolade blendes enten med en stavblender eller i en foodprocessor.
  2. Hældes over i en skål og herefter tilsættes mandelmelen og bagepulveret.
  3. Dejen hældes herover i en springform. Vi brugte en lille springform smurt med lidt smagsneutral olie.
  4. Bages ved 180 grader varmluft i 30-35 min.
  5. Afkøles på en bagerist.
  6. Cremen laves ved at sætte kokosmælken på køl eventuelt natten inden. Herefter skrabes det ”tykke” fra kokosmælken ud i en lille gryde (undgå at få kokosvand med). Herefter tilsættes peanutbutter og chokolade og det opvarmes langsomt under omrøring.
  7. Når chokoladen er smeltet og du har en lind masse. Så sættes cremen på køl.
  8. Når cremen har sat sig, så deles kagen i to lige store dele og den smøres med creme i midten og på toppen. Pyntes med friske bær eller serveres som den er.

 

 

   

3 kommentarer

  • Maria

    Jeg bliver en anelse forvirret nu hvor der står hvid hvedemel men under fremgangsmåden står der mandelmel? lige som der nævnes hakket mørk chokolade til dejen men der er kun nævnt 100g til chokolade cremen ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Maria.

      Vi har lige flyttet alle vores opskrifter over på en ny platform – så der er lidt fejl hist og her, som vi er ved at få rettet op på.

      Denne opskrift skulle være rettet til nu 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • newsfromcharlotte

    Ej det ser altså virkelig alt for lækkert ud! 🙂 Det må prøves!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chiagrød med hindbærkompot