Sundere jordbærtærte

Chokoladekage med bærskum

201705131157408057_sbig

Opskrift:
Chokoladekage
3 spsk. kakao
270 g. sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 stk. æg
1,5 tsk. bagepulver
1,5 tsk. natron
2,5 dl. mælk
225 g. hvedemel
100 g. smeltet smør

Bærskum:
125 g. piskefløde
200 g. blandede bær (vi brugte hindbær, jordbær og blåbær)
3 spsk. flormelis eller sukker
1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde:
1. Kagen: Sukker, vaniljesukker, æg, bagepulver og natron piskes sammen med en elpisker.
2. Herefter tilsættes mælk, mel og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
3. Dejen hældes over i en form smurt med smør.
4. Kagen bages ved 185 grader varmluft i 30-35 min.
5. Kagen sættes til afkøling. Imens røres bærskum sammen.
6. Blandede bær, sukker og citronsaft koges let op i en gryde. Bærrene moses en anelse sammen.
7. Sættes på køl. Fløde piskes til en let skum og blandes sammen med bærkompotten, når denne ikke er varm mere.
8. Kagen smøres med bærskummen og pyntes med friske bær, slik etc.

   

6 kommentarer

  • Helena

    Hvordan opbevare man igen hvis den laves dagen inden ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hvis du laver kagen i forvejen, så kan den opbevares i køleskabet eller på køkkenbordet, så længe den er pakket godt ind, så den ikke bliver tør. Vi vil ikke råde dig til at lave bærskum dagen før. Du kan dog sagtens lave bær-coulis og så blande det med fløden på dagen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Hej,
    Den ser meget lækker ud! Kan man bruge frosne bær eller bliver det mon for vådt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Hej. Kagen ser virkelig god ud! 😛 Jeg tænkte dog på om du vil mene, at det ville være muligt at lave kagen dagen i forvejen? Eller bliver den så kedelig?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere jordbærtærte