Sundere jordbærtærte

Chokoladekage med bærskum

201705131157408057_sbig

Opskrift:
Chokoladekage
3 spsk. kakao
270 g. sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 stk. æg
1,5 tsk. bagepulver
1,5 tsk. natron
2,5 dl. mælk
225 g. hvedemel
100 g. smeltet smør

Bærskum:
125 g. piskefløde
200 g. blandede bær (vi brugte hindbær, jordbær og blåbær)
3 spsk. flormelis eller sukker
1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde:
1. Kagen: Sukker, vaniljesukker, æg, bagepulver og natron piskes sammen med en elpisker.
2. Herefter tilsættes mælk, mel og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
3. Dejen hældes over i en form smurt med smør.
4. Kagen bages ved 185 grader varmluft i 30-35 min.
5. Kagen sættes til afkøling. Imens røres bærskum sammen.
6. Blandede bær, sukker og citronsaft koges let op i en gryde. Bærrene moses en anelse sammen.
7. Sættes på køl. Fløde piskes til en let skum og blandes sammen med bærkompotten, når denne ikke er varm mere.
8. Kagen smøres med bærskummen og pyntes med friske bær, slik etc.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere jordbærtærte