Chokoladekage med bærskum

Opskrift: (10 personer)
Springform: Diameter = 23 cm
Chokoladekage
3 spsk. kakao
270 g. sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 stk. æg
1,5 tsk. bagepulver
1,5 tsk. natron
2,5 dl. mælk
225 g. hvedemel
100 g. smeltet smør
Bærskum:
125 g. piskefløde
200 g. blandede bær (vi brugte hindbær, jordbær og blåbær)
3 spsk. flormelis eller sukker
1 spsk. citronsaft
Fremgangsmåde:
1. Kagen: Sukker, vaniljesukker, æg, bagepulver og natron piskes sammen med en elpisker.
2. Herefter tilsættes mælk, mel, kakaopulver og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
3. Dejen hældes over i en form smurt med smør.
4. Kagen bages ved 185 grader varmluft i 30-35 min.
5. Kagen sættes til afkøling. Imens røres bærskum sammen.
6. Blandede bær, sukker og citronsaft koges let op i en gryde. Bærrene moses en anelse sammen.
7. Sættes på køl. Fløde piskes til en let skum og blandes sammen med bærkompotten, når denne ikke er varm mere.
8. Kagen smøres med bærskummen og pyntes med friske bær, slik etc.
Bruger du friske bær eller kan man mon bruge frosne bær? 🙂