Sundere jordbærtærte

Chokoladekage med bærskum

201705131157408057_sbig

Opskrift: (10 personer)
Springform: Diameter = 23 cm
Chokoladekage
3 spsk. kakao
270 g. sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 stk. æg
1,5 tsk. bagepulver
1,5 tsk. natron
2,5 dl. mælk
225 g. hvedemel
100 g. smeltet smør

Bærskum:
125 g. piskefløde
200 g. blandede bær (vi brugte hindbær, jordbær og blåbær)
3 spsk. flormelis eller sukker
1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde:
1. Kagen: Sukker, vaniljesukker, æg, bagepulver og natron piskes sammen med en elpisker.
2. Herefter tilsættes mælk, mel, kakaopulver og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
3. Dejen hældes over i en form smurt med smør.
4. Kagen bages ved 185 grader varmluft i 30-35 min.
5. Kagen sættes til afkøling. Imens røres bærskum sammen.
6. Blandede bær, sukker og citronsaft koges let op i en gryde. Bærrene moses en anelse sammen.
7. Sættes på køl. Fløde piskes til en let skum og blandes sammen med bærkompotten, når denne ikke er varm mere.
8. Kagen smøres med bærskummen og pyntes med friske bær, slik etc.

   

28 kommentarer

  • Stine

    Bruger du friske bær eller kan man mon bruge frosne bær? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Øv øv! Jeg har lige bagt 2 kager til gæster i eftermiddag og begge er faldet fuldstændig sammen i midten. Og ja de er bagt nok. Under bagningen hævede kanten rundt vildt op i forhold til midten. Håber den smager godt med pynt alligevel!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Christina

      Det lyder umiddelbart som om, at den ikke har været bagt nok. Tjekkede du med en tndstik eller strikkepind ved at stikke i kagen?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christina

      Hej igen. Ja jeg tjekkede med en strikkepind. Men kagerne var faktisk super gode. Smagte skønt og fik meget ros, og så var der mere plads til masser af bærskum og pynt i midten af kagen 😋 Så alt endte godt 👍🏻👍🏻👍🏻

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Hej Mummum
    Vil det mon være muligt, at lave denne som en gluten- og laktosefri kage?
    Eller har du evt. en bedre kage, du kan foreslå.
    Denne ser bare så lækker ud 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej maria

      Vi har faktisk flere glutenfri kager på bloggen. Kig under sundere alternativer 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anita Krøll

    Hej jeg har prøvet at lave den lækker kage men oplevede at den faldt sammen på midten efter bagning og det var meget i midten som kun var ca 2 cm og resten flot og høj … Hvad kan jeg have gjort forkert.. den smagte skønt alligevel 😁

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Anita

      Hmm, jeg har aldrig oplevet, at den er faldet sammen i midten og resten har været fint. Det lyder umiddelbart som om, at den ikke har været bagt nok i midten 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Skau

    Hvor stor er formen i har brugt til kagen?
    Mvh Trine

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirsten Pedersen

    Må man ikke gemme opskriften på Pinterest. Ved ikke hvor jeg ellers skal gemme den for at finde den igen, når jeg skal brige den

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirsten Pedersen

    Må man ikke gemme den på Pinterest? Ved ikke hvor jeg ellers skal gemme opskriften, så jeg kan finde den igen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Kirsten

      Jo, du må gerne gemme den på Pinterest 🙂 God bagelyst!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Sikke en flot kage!
    Hvor tyk er kagen? Ville man kunne skære den over på tværs og lave det til en lagkage?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Anne

      Den er tyk nok til at du godt ville kunne skære den over på tværs 🙂
      Dog tror jeg kun den er tyk nok til, at den kan deles i 2 lag! Held og lykke med det.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malou

    Har i brugt frosne eller friske bær? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

    Hej mummun

    Hvor mange personer er der til??

    Tænkte jeg ville lave den til min klasse (25) men er i tvivl om hvor mange personer der er til i jeres opskrift.

    Mvh. Mathilde

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Mathilde

      Der er til cirka 8-10 personer i kagen, alt efter hvor meget kage folk spiser. Vi regner som regel med, at der er til 10 personer 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bine

    Hej mummun. Er det muligt at fryse den ned? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helena

    Hvordan opbevare man igen hvis den laves dagen inden ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hvis du laver kagen i forvejen, så kan den opbevares i køleskabet eller på køkkenbordet, så længe den er pakket godt ind, så den ikke bliver tør. Vi vil ikke råde dig til at lave bærskum dagen før. Du kan dog sagtens lave bær-coulis og så blande det med fløden på dagen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Hej,
    Den ser meget lækker ud! Kan man bruge frosne bær eller bliver det mon for vådt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Hej. Kagen ser virkelig god ud! 😛 Jeg tænkte dog på om du vil mene, at det ville være muligt at lave kagen dagen i forvejen? Eller bliver den så kedelig?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere jordbærtærte