Sundere banan/chokoladekage med nødddekrokant

Chokolade/kokos-bites (uden tilsat sukker)

img_5716Opskrift: (10 stk)
170 g. daddelmasse eller alm. udstenede dadler
1 dl. vand
2 spsk. rå kakaopulver
100 g. havregryn

Hvidt lag:
1 dl. kokosmælk
0,5 dl. vand
50 g. kokosmel
50 g. kokosmel (kaldes også kokosfibermel – kan godt udelades og erstattes med 70 g. alm. kokosmel)
1 spsk. honning

Topping:
70 g. 70% mørk chokolade
2 spsk. kokosolie
Hakkede mandler

Fremgangsmåde:

  1. Alle ingredienserne til bunden blendes sammen. Ideelt er at gøre det med en stavblender eller i en foodprocessor. Start med dadler og vand og bland herefter havregryn og kakaopulver i.
  2. Massen placeres i et fad beklædt med bagepapir eller madfilm. Den presses godt ned.
  3. Herefter laves det midterste lag (den hvide kokosdel). Kokosmælk blandes med vand, hvorefter det fine kokosmel og det grove kokosmel tilsættes. Hvis man ikke har det fine kokosmel, så brug blot alm. grovt kokosmel (det man ofte køber i supermarkederne). Eftersom det fine kokosmel suger en del væske, så skal der sandsynligvis bruges lidt ekstra kokosmel, hvis man kun bruger det grove. Tilsæt lidt mere, indtil konsistensen på massen bliver fast.
  4. Massen smages til med honning og der tilsættes evt. 1 spsk. kokosolie. Dette kan sagtens udelades, men bidrager til kokossmagen.
  5. Den hvide del placeres ovenpå den brune del og presses godt ud i siderne. Herefter sættes det hele på køl i 1-2 timer.
  6. Den mørke chokolade smeltes over vandbad eller i mikroovnen.
  7. Herefter smøres den i et tyndt lag ud på hele kagen. Der drysses med hakkede mandler eller andet topping og kagen sættes tilbage på køl i minimum 1 time.
  8. Kagen har helt klart bedst af at stå i køleskabet natten over, da det giver den tid til at “sætte sig”. Den kan holde sig i køleskabet i 3-4 dage.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere banan/chokoladekage med nødddekrokant