Sundere banan/chokoladekage med nødddekrokant

Chokolade/kokos-bites (uden tilsat sukker)

img_5716Opskrift: (10 stk)
170 g. daddelmasse eller alm. udstenede dadler
1 dl. vand
2 spsk. rå kakaopulver
100 g. havregryn

Hvidt lag:
1 dl. kokosmælk
0,5 dl. vand
50 g. kokosmel
50 g. kokosmel (kaldes også kokosfibermel – kan godt udelades og erstattes med 70 g. alm. kokosmel)
1 spsk. honning
1 spsk. kokosolie

Topping:
70 g. 70% mørk chokolade
2 spsk. kokosolie
Hakkede mandler

Fremgangsmåde:

 1. Alle ingredienserne til bunden blendes sammen. Ideelt er at gøre det med en stavblender eller i en foodprocessor. Start med dadler og vand og bland herefter havregryn og kakaopulver i.
 2. Massen placeres i et fad beklædt med bagepapir eller madfilm. Den presses godt ned.
 3. Herefter laves det midterste lag (den hvide kokosdel). Kokosmælk blandes med vand, hvorefter det fine kokosmel og det grove kokosmel tilsættes. Hvis man ikke har det fine kokosmel, så brug blot alm. grovt kokosmel (det man ofte køber i supermarkederne). Eftersom det fine kokosmel suger en del væske, så skal der sandsynligvis bruges lidt ekstra kokosmel, hvis man kun bruger det grove. Tilsæt lidt mere, indtil konsistensen på massen bliver fast.
 4. Massen smages til med honning og der tilsættes evt. 1 spsk. kokosolie. Dette kan sagtens udelades, men bidrager til kokossmagen.
 5. Den hvide del placeres ovenpå den brune del og presses godt ud i siderne. Herefter sættes det hele på køl i 1-2 timer.
 6. Den mørke chokolade smeltes over vandbad eller i mikroovnen.
 7. Herefter smøres den i et tyndt lag ud på hele kagen. Der drysses med hakkede mandler eller andet topping og kagen sættes tilbage på køl i minimum 1 time.
 8. Kagen har helt klart bedst af at stå i køleskabet natten over, da det giver den tid til at “sætte sig”. Den kan holde sig i køleskabet i 3-4 dage.
   

2 kommentarer

 • Nina Rokkjær Pedersen

  Jeg har idag lavet disse lækre bites. Smagen var super lækker, men kokosmassen hang ikke rigtig sammen. Er der noget I tænker jeg kan gøre anderledes? Jeg brugte bare almindelig groft kokosmel og uden kokosolie – ved ikke om det er det der har gjort det? 🙂
  Ellers var det mega lækkert!
  Mvh Nina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mummum

   Hej Nina 😀

   Dejligt, at smagen var god!
   Det er rigtig vigtigt, at når man laver kokosmassen, så skal den presses RIGTIG godt ned ovenpå det første lag. Det ville helt sikkert hjælpe, hvis du bruger kokosolien, da den ligesom “holder” det lidt sammen. Håber det gav mening 🙂

   De bedste hilsner
   mummum

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere banan/chokoladekage med nødddekrokant