Manitoba boller (bedst i røremaskine)

De bedste chokoladeboller

201703301259011290_sbig

Vi arbejder stadig på at finde den helt perfekte opskrift på chokoladeboller, men den her opskrift, er altså et ret godt bud. Den er tilsat cremefraiche, som vi mener, er den hemmelige ingrediens til at få bløde og svampede chokoladeboller, som især egner sig til en af de koldere dage med en kop varm kakao ved siden af.

Opskrift: (18 stk)
2 dl. lunkent vand
50 g. gær
1 tsk. salt
3 spsk. sukker
1 dl. smagsneutral olie
150 g. hakket chokolade
4 dl. creme fraiche
650-700 g. hvedemel

Fremgangsmåde:
1. Gæren røres ud i det lunkne vand.
2. Salt, sukker og olie tilsættes.
3. Cremefraiche tilsættes.
4. Hakket chokolade og hvedemel tilsættes skiftevis.
5. Dejen røres sammen. Den må gerne være lidt klæg, da det gør, at bollerne ikke bliver tørre.
6. Stilles til hævning 1-2 timer overdækket et lunt sted.
7. Dejen hældes ud på et meldrysset bord.
8. Dejen deles i 12-14 stykker alt efter hvor store man vil have bollerne.
9. Formes til boller og placeres på en bageplade beklædt med bagepapir.
10. Efterhæver i 30 min.
11. Pensles med æg og bages ved 200 grader i 15-17 min.
Tricket bag de luftige boller må helt sikkert være at tilsætte cremefraiche. Det gør virkelig et eller andet ved blødheden og gør dem mere svampede!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Manitoba boller (bedst i røremaskine)