Manitoba boller (bedst i røremaskine)

De bedste chokoladeboller

201703301259011290_sbig

Vi arbejder stadig på at finde den helt perfekte opskrift på chokoladeboller, men den her opskrift, er altså et ret godt bud. Den er lavet på kærnemælk, som vi mener, er den hemmelige ingrediens til at få bløde og svampede chokoladeboller, som især egner sig til en af de koldere dage med en kop varm kakao ved siden af.

Opskrift: (18 stk)
5 dl. kærnemælk
50 g. gær
2 dl. smagsneutral olie
1 stk. æg
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
cirka 900-950 g. hvedemel
200 g. hakket chokolade

Fremgangsmåde:
1. Kærnemælk hældes over i din røreskål, herefter røres gær ud.
2. Tilsæt nu olie, sukker, salt og et sammenpisket æg og rør det hele godt sammen.
3. Hakket chokolade og hvedemel tilsættes skiftevis.
4. Dejen æltes godt sammen.
5. Dejen deles i 12-14 stykker alt efter hvor store man vil have bollerne.
6. Gør en dyb bageplade med bagepapir klar. Placer dine boller med 1-2 centimeters afstand fra hinanden. På den måde vokser de sammen og du undgår tørre kanter.
7. Dæk dine chokoladeboller med et viskestykke og sæt dem til hævning et lunt sted i 1-2 timer (det bedste resultat fåes, hvis du lader dem hæve i 2 timer)
8. Ovnen tændes på 200 grader varmluft.
9. Pensl dine chokoladeboller med sammenpisket æg og bag dine boller i cirka 12-14 min.

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Manitoba boller (bedst i røremaskine)