Fødselsdagsbrunsviger

Manitoba boller (bedst i røremaskine)

201703121616238104_sbigDer er ikke noget som lune boller fra morgenstunden. Det slår, efter vores mening, til hver en tid et rundstykke fra bageren. De her manitobaboller lavet på manitobamel er bestemt ingen undtagelse! Lækre sprøde udenpå og dejlig bløde indvendig. Med et lag smør, så er det altså en sikker vinder.

Opskrift: (12 stk)
5 dl. koldt vand
20 g. gær
2 tsk. salt
250 g. Manitoba mel (Finax)
250 g. fuldkornsspeltmel

Fremgangsmåde:

  1. Gæren røres ud i det kolde vand og salt tilsættes.
  2. Det mest optimale vil være, hvis du har mulighed for at ælte dejen i en røremaskine.
  3. Du skal bruge to forskellige kroge. Dejkrogen og den man rører fars med (den flade med hul igennem).
  4. Først skal du bruge den ”flade” krog. Melet tilsættes og der køres på fuld hastighed i 3-4 min.
  5. Herefter slukker du og lader dejen hvile i 10 min.
  6. Efter 10 min, så æltes der igen med samme krog i cirka 3-4 min (dejen skal begynde at kravle op af dejkrogen).
  7. Herefter skifter du til den almindelige dejkrog. Der æltes på fuld styrke i 10 min.
  8. Dejen er færdig, når hele dejen har sluppet skålen og ikke hænger fast på siderne.
  9. Dejen sættes til hævning et lunt sted i min. 3 timer.
  10. Efter 2 ½ time, så tændes ovnen på det varmeste den kan. Gerne varmluft. Bagepladen skal også opvarmes i ovnen.
  11. Når dejen er færdig med at hæve, så drysses et bord med rigeligt mel, hvorefter dejen hældes ud på bordet.
  12. Dejen virker meget flydende, men bare rolig, det skal den være. Dejen drysses med mel og skæres herefter ud i passende stykker og lægges på et stykke bagepapir.
  13. Når ovnen er klar, så tages den varme bageplade ud af ovnen og bollerne på bagepapiret rykkes forsigtigt hen på pladen.
  14. Bages i cirka 10-12 min ved 220 grader varmluft.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdagsbrunsviger