Nemme chokorug ala lagkagehuset

Marengslagkage med mascarponecreme og bærkompot

img_5502

Det her er uden tvivl smagen af sommer. Den helt perfekte sommerkage! Marengsbunde lagt sammen med en mascarponecreme smagt til med frisk lime og en syrlig bærkompot, som spiller perfekt sammen med de resterende søde ting. En dessert som helt sikkert skal afprøves og som uden tvivl vil sætte sig i godt lys hos dine gæster.

Opskrift: (6 personer)
Marengsbunde:
6 stk. past. æggehvider
300 g. sukker
1/2 tsk. havsalt

Mascarponecreme:
200 g. mascarpone
250 ml. piskefløde
2 spsk. flormelis
3 tsk. vaniljesukker
saft og skal fra 1 lime

Bærkompot:
250 g. blandede frosne bær
50 g. sukker
2 spsk. citronsaft
2 spsk. vand

Fremgangsmåde:

  1. Marengsbunde: Æggehvider og sukker piskes stift. Herefter tilsættes salt. Det skal være så tykt at skålen kan vendes på hovedet uden at marengs falder ud.
  2. Herefter gøres to bageplader med bagepapir klar. “Dejen” fordeles ud på de to bageplader (lige meget på hver). Herefter formes marengsen som to lige store bunde. De må gerne have lidt højde.
  3. Herefter bages de ved 145 grader i 1 time. Når de er bagt, så slukkes ovnen og må ikke åbnes, før at ovnen er kølet helt ned.
  4. Bærkompot: Blandede bær, sukker, citronsaft og vand hældes i en lille gryde. Herefter gives det et lille opkog og bærene moses sammen.
  5. Bærkompotten sættes til afkøling.
  6. Mascarponecreme: Mascarpone og fløde puttes i en skål. Herefter tilsættes vanijlesukker og flormelis. Det hele piskes sammen med en elpisker. Cremen smages til med saft og skal fra en lime. Konsistensen skal være tyk, men lidt flydende.
  7. Kagen samles. Marengsbund i bunden, hvorefter halvdelen af mascarponecremen fordeles. Herefter fordeles der bærkompot ovenpå og friske bær. Den anden halvdel af marengsen placeres ovenpå og der puttes igen creme og bærkompot på. Pyntes til sidst med en masse frisk frugt.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme chokorug ala lagkagehuset