Sundere kage med chokolade-peanutbutter frosting

mummums sunde snickerskage

201704231826321733_sbigDenne snickerskage er en af vores klare favoritter og vi kan også se, at det er en af de opskrifter, som I bruger aller mest. Forståeligt nok, for denne kage er virkelig god og smager så syndigt, at man slet ikke gætter, at den ikke indeholder tilsat sukker.

Opskrift (6 personer):
2 stk. bananer (meget modne)
4 stk. æg
4 tsk. vaniljepulver
6 spsk. hvid hvedemel eller 80 g. mandelmel (hvis den skal være glutenfri)
4 stk. udstenede dadler
4 spsk. rå kakaopulver
2 tsk. bagepulver

Dadelkaramel:
15 stk. udstenede dadler
varmt vand

Peanuts
100 g. 70% mørk chokolade
3 spsk. kokosmælk

Fremgangsmåde:
1. Banan, æg, vaniljepulver, hvid hvedemel (eller mandelmel), dadler og rå kakaopulver blendes sammen til en ensartet masse. Det kan gøres med enten en stavblender eller i en alm. blender.
2. En form smøres med kokosolie og dejen hældes i. Bages ved 200 grader i 13-15 min. Hold øje med den – når du kan stikke en tandstik, strikkepind eller andet tyndt ned i dejen uden, at der er dej på, så er bunden færdig.
3. Kagen afkøles. Når den er kold, så tages den ud af formen, hvorefter der puttes film i formen. Bunden placeres tilbage i formen. Nu skal daddelkaramellen laves.
4. Daddelkaramel er super simpelt, da det blot består af dadler og varmt vand og evt. en knivspids salt. Dadler udstenes og blendes sammen med vand. Mængden af vand afhænger af hvor tynd man vil have karamellen. Prøv dig frem 😉
5. Når din daddelkaramel er lavet, så puttes den ovenpå din bund i formen.
6. Herefter drysses der med peanuts.
7. Chokolade smeltes sammen med kokosmælk enten i mikroovnen eller over et vandbad.
8. Chokoladen hældes over bunden med daddelmasse og peanuts.
9. Kagen sættes på køl minimum 1-2 timer, så chokoladen kan stivne og kagen kan sætte sig.

   

4 kommentarer

  • jette Buchholtz

    Jeg vil lige hører om man kan bruge noget andet end dadler

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • jette Buchholtz

    Ledvænget 14

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannie jørgensen

    Kan man bruge andet i stedet for dadler?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Jannie.
      I selve kagen kan de godt udelades, hvis bananerne er meget modne, da de i sig selv søder meget.
      Men til selve “dadelkaramellen”, der kan du desværre ikke undvære dem. Man kan dog slet ikke smage, at det er dadler, da de bliver blandet op med vand og der kommer saltede peanuts og chokolade ovenpå 🙂
      Vi har heller ikke altid været tilhænger af dadler, men vi har lært at bruge dem som sødning og ikke som smagsgiver 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere kage med chokolade-peanutbutter frosting