Sund chokoladekage med mangomousse på toppen

Spaghetti i svampesauce med kødboller

201704111511552638_sbig

Når man er på SU, så må man nogle gange improvisere, da hakket kød ofte er det billigste. Det kom der denne lækre pastaret ud af, og vi kan slet ikke få hænderne ned over hvor lækker den er! Den blødeste og mest cremede svampesauce med milde kødboller bagt i ovnen. En SU-venlig men virkelig lækker aftensmad.

Opskrift:
500 g. hakket svinekød eller oksekød
3 fed hvidløg
2 tsk. paprika
1 tsk. spidskommen
1 stk. æg
1 dl. havregryn
1 dl. vand
salt/peber

1 bakke champignon
1 stk. rødløg
1,5 dl. hvidvin
1,5 dl. vand
1 stk. hønsebouillion
250 ml. madlavningsfløde

Spaghetti (koges efter pakkens anvisning)
Frisk persille

Fremgangsmåde:
1. Start med kødbollerne. Farsen røres sammen ved at tilsætte alle ingredienserne og ælte dejen indtil alle ingredienser er fordelt ordentligt ud. Herefter gøres en bageplade med bagepapir klar. Farsen formes til små kugler på størrelse med en bordtennisbold. Kødbollerne bages ved 200 grader varmluft i cirka 12-13 min.
2. Imens kødbollerne er i ovnen, så gøres spaghetti og sauce klar.
3. Saucen laves ved at hakke rødløget i små tern samt skære champignon i skiver. På en pande varmes lidt olie op, hvorefter rødløg svitses. Champignon tilsættes og svitses yderligere. Herefter tilsættes vin.
4. Når alkoholen i vinen er fordampet, så tilsættes vand og bouillonterning (Du kan dufte om alkoholen er fordampet. Dufter det stadig af sprit, så skal det lige koge et par minutter endnu).
5. Herefter simrer hele blandingen i 5-10 min.
6. Til sidst tilsættes madlavningsfløde og evt. hakket frisk persille.
7. Når spaghetti er kogt, så blandes det med svampesaucen.
8. Serveres sammen med kødboller.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund chokoladekage med mangomousse på toppen