Bananvafler

Sund brownie med karamel og chokolade

201705110849497724_sbig

Opskrift:
1 stk banan (moden)
2 stk æg
2 tsk vaniljepulver
3 spsk hvid hvedemel
4 spsk Suvida sukkererstatning
2 spsk rå kakaopulver
1 tsk bagepulver

Daddelkaramel:
10 stk udstenede dadler
1 dl varmt vand

Top:
100 g sukkerreduceret pålægschokolade fra Suvida
2 spsk smeltet kokosolie

 

1. Banan, æg, vaniljepulver, hvid hvedemel, dadler og rå kakaopulver blendes sammen til en ensartet masse. Det kan gøres med enten en stavblender eller i en alm. blender. Derefter tilsættes bagepulver.
2. En form smøres med kokosolie og dejen hældes i. Bages ved 200 grader i 13-15 min. Hold øje med den – når du kan stikke en tandstik, strikkepind eller andet tyndt ned i dejen uden, at der er dej på, så er bunden færdig.
3. Kagen afkøles. Når den er kold, så tages den ud af formen, hvorefter der puttes film i formen. Bunden placeres tilbage i formen. Nu skal daddelkaramellen laves.
4. Daddelkaramel er super simpelt, da det blot består af dadler og varmt vand og evt. en knivspids salt. Dadler udstenes og blendes sammen med vand. Mængden af vand afhænger af hvor tynd man vil have karamellen. Prøv dig frem.
5. Når din daddelkaramel er lavet, så puttes den ovenpå din bund i formen.
6. Chokolade smeltes sammen med kokosolie enten i mikroovnen eller over et vandbad.
7. Chokoladen hældes over bunden med daddelkaramel.
8. Kagen sættes på køl minimum 1-2 timer, så chokoladen kan stivne og kagen kan sætte sig.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananvafler