mummums proteinpandekager

Sund chokoladekage med mangomousse på toppen

201704271118516815_sbigEn lækker og frisk sommerkage bestående af chokoladekage og mangomousse på toppen. Der er ikke tilsat sukker, hvorfor kagen kan nydes med god samvittighed, men samtidig med måde selvfølgelig.

Opskrift:
Kage:
1 stk. banan
2 stk. æg
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljepulver
4 stk. udstenede dadler
3 spsk. hvid hvedemel
2 spsk. rå kakaopulver

Mangomousse:
200 g. mango
2-3 spsk. neutral skyr
3 stk. husblas
lidt sødemiddel eller honning

Fremgangsmåde:
1. Alle ingredienserne til bunden blendes sammen enten i en blender eller med en stavblender.
2. Puttes i en lille springform, som enten er beklædt med bagepapir eller smurt med kokosolie. Bages ved 200 grader varmluft i 15 min.
3. Kagen sættes til afkøling.
4. Moussen laves. Husblas sættes i blød i koldt vand. Imens blendes mango med neutral skyr og det smages til med lidt sødemiddel, honning eller anden sødning.
5. Når husblassen er blød, så varmes den op enten i mikroovnen eller i en gryde på komfuret.
6. Når husblassen er smeltet, så tages lidt af mango-skyr blandingen og hældes over i (2-3 spsk). Dette gøres for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes sammen med hele mango-skyr blandingen.
7. Derefter hældes det hele sammen og der røres godt. Brug evt. et piskeris for at undgå klumper.
8. Mangomoussen hældes ovenpå chokoladekagen. Sættes i køleskabet i minimum 4-5 timer.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

mummums proteinpandekager