Spinatvafler

Sundere banan/chokoladekage med nødddekrokant

img_5403Opskrift (6 personer):
3 stk. æg
1 stk. banan
2 dl. kokosmælk light
2 tsk. bagepulver
5 stk. udstenede dadler
20 g. usødet kakaopulver
50 g. hvid hvedemel

Glasur:
50 g. 70% mørk chokolade
3 spsk. kokosmælk light

Nøddekrokant:
2 dl. blandede nødder
3-4 spsk. honning

Fremgangsmåde:

  1. Bananer, æg, dadler og kokosmælk blendes sammen med en stavblender eller alm. blender.
  2. Hvid hvedemel, bagepulver, vaniljepulver og kakao røres i dejen.
  3. Bages ved 200 grader varmluft i 20-22 min.
  4. Kagen afkøles.
  5. Imens laves glasuren.
  6. Kokosmælk varmes langsomt op i en gryde. Herefter tilsættes chokolade, som er brækket i mindre stykker. Det hele smeltes sammen indtil du får en lind glasur.
  7. Nøddekrokrant laves. Honning varmes op ved middel varme på en pande. Herefter tilsættes nødder (vi brugte mandler og hasselnødder). Når nødderne er gyldenbrune, så er blandingen færdig og blandingen hældes over på et bagepapir og sættes til afkøling.
  8. Når nøddeblandingen er kold og sprød, så hakkes blandingen fint.
  9. Glasuren hældes over kagen og der pyntes med nøddekrokranten og evt. kokosflager og friske jordbær.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinatvafler