Sundere banan/chokoladekage med nødddekrokant

Opskrift (6 personer):
3 stk. æg
1 stk. banan
2 dl. kokosmælk light
2 tsk. bagepulver
5 stk. udstenede dadler
20 g. usødet kakaopulver
50 g. hvid hvedemel
Glasur:
50 g. 70% mørk chokolade
3 spsk. kokosmælk light
Nøddekrokant:
2 dl. blandede nødder
3-4 spsk. honning
Fremgangsmåde:
- Bananer, æg, dadler og kokosmælk blendes sammen med en stavblender eller alm. blender.
- Hvid hvedemel, bagepulver, vaniljepulver og kakao røres i dejen.
- Bages ved 200 grader varmluft i 20-22 min.
- Kagen afkøles.
- Imens laves glasuren.
- Kokosmælk varmes langsomt op i en gryde. Herefter tilsættes chokolade, som er brækket i mindre stykker. Det hele smeltes sammen indtil du får en lind glasur.
- Nøddekrokrant laves. Honning varmes op ved middel varme på en pande. Herefter tilsættes nødder (vi brugte mandler og hasselnødder). Når nødderne er gyldenbrune, så er blandingen færdig og blandingen hældes over på et bagepapir og sættes til afkøling.
- Når nøddeblandingen er kold og sprød, så hakkes blandingen fint.
- Glasuren hældes over kagen og der pyntes med nøddekrokranten og evt. kokosflager og friske jordbær.
Ingen kommentarer endnu