Sundere mælkesnitter

Tikka masala

201702221553078361_sbig

Opskrift: (4 personer)
Marinade til kylling:
2 dl. natural yoghurt
3 fed hvidløg
1/2 stk. chili
1 cm. ingefær
1 stk. lime
600 g. fersk kyllingebryst
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. spidskommen
3 tsk. garam masala

Sauce:
2 stk. løg, hakket
1/2 stk. chili
3 fed hvidløg
1 ds. tomatpure
1 ds. kokosmælk
3 tsk. gurkemeje
2 tsk. paprika
salt/peber

Hjemmelavede naanbrød:
1 dl. vand
1 dl. mælk
25 g. gær
1 tsk. salt
1 spsk. honning
2 spsk. olivenolie
1 dl. natural yoghurt
250 g. speltmel
250 g. hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Marinaden til kyllingen laves, ved enten at blende det hele med en stavblender, i en foodprocessor eller bruge en morter. Herefter skæres kyllingen i tern og marinaden hældes over. Sættes på køl 3-4 timer eller bedst natten over.
  2. Ovnen stilles på 200 grader varmluft, hvorefter kylling + marinade placeres i et ovnfast fad, hvorefter det skal i ovnen i 20-25 min.
  3. Imens laves saucen. løg, chili og hvidløg steges i lidt olie enten i en gryde eller på en pande. Herefter tilsættes tomatpure og de forskellige krydderier. Så tilsættes kokosmælken og saucen simrer herefter ved lav varme i 5-10 min.
  4. Når kyllingen er færdig, så hældes marinaden + kyllingen over i saucen, hvorefter det hele simrer i 5 min.
  5. Serveres med ris og eventuelt hjemmebagte naanbrød.

Fuldkorns naanbrød 

  1. Vand og mælk lunes i mikroovnen eller i en lille gryde. Herefter opløses gæren heri og så tilsættes salt, honning, natural yoghurt og olivenolie.
  2. Herefter tilsættes mel. Dejen skal være smidig, men må gerne klistre en lille smule.
  3. Hæves tildækket et lunt sted i 45 – 60 min.
  4. Dejen deles i 10-12 stykker og rulles herefter ud i lidt mel, så de får en dråbeform.
  5. En pande varmes op, hvorefter der dryppes med lidt olie. Brødene bages på panden, cirka 45 – 60 sek. på hver side.
  6. Imellem hvert brød dryppes der med en lille smule olie.
  7. Drysses eventuelt med nigellafrø, hvidløg eller frisk koriander.
  8. Nydes lune!
   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere mælkesnitter