Mummums kanelsnegle

Chokoladekage med vanilje- og chokolademousse

201702270959504032_sbig

Opskrift:

Kage:
100 g hvedemel
50 g hvid hvedemel (eksempelvis fra Finax)
1 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
3 spsk kakao
150 g smør
2 stk æg
1,5 dl vand

Vaniljemousse:
2 stk husblads
70 g sukker
4 stk pasteuriserede æggeblommer
3 dl fløde
2 tsk vaniljesukker
1 tsk citronsaft

Chokolademousse:
2 stk husblads
200 g mælkechokolade
stk pasteuriserede æggeblommer
3 dl piskefløde
1 dl sukker

 

Fremgangsmåde:

Chokolademousse:

  1. Læg de to blade husblads i koldt vand.
  2. Pisk sukker og æggeblommer til en hvid masse.
  3. Pisk fløden i en anden skål.
  4. Smelt chokoladen over et vandbad.
  5. Dræn de to blade husblads, og læg dem i den smeltede chokolade.
  6. Hæld den smeltede og varme chokolade ned i æggemassen.
  7. Fløden vendes stille i.
  8. Massen sættes på køl.

 

Vaniljemousse:

  1. Læg de to blade husblads i koldt vand.
  2. Pisk sukker, vaniljesukker og æggeblommer til en hvid masse.
  3. Pisk fløden i en anden skål.
  4. Husbladsen varmes kort i mikroovnen med 1 tsk citronsaft (til det opløses).
  5. Fløden, æggemassen og husbladsen vendes sammen.
  6. Massen stilles på køl.

 

Kage:

  1. Alle de tørre ting blandes sammen med det smeltede smør.
  2. Æg vendes forsigtigt i og det varme vand røres i.
  3. En springform smøres med smør eller kokosolie.
  4. Kagen bages ved 175 grader i 30 minutter.
  5. Når kagen er kold deles den og mousserne smøres i.
  6. Pyntes med bær eller frugt efter ønske.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mummums kanelsnegle