Små lækre æggemuffins

Hjemmelavede parmesan/persille fries

img_5877

Pommes frites er så lækkert! og de kan jo nærmest serveres til alt. Det kan dog ofte friste blot at købe dem, man finder i supermarkedets fryser og så give dem en tur i ovnen eller i frituren (hvis man er så privilegeret at have sådan en ;)) – men vi har altså løftet pomfritterne til helt nye højder! De her banditter tager lidt længere tid at lave end dem man køber færdige, men de er hele besværet værd!

De er badet i parmesan, salt og frisk persille – en kombination, der tager pusten fra enhver købefærdig pomfrit. Prikken over i’et havde måske været et snært hvidløg, så tror jeg ikke du kommer tættere på en mundfuld af himlen. De er greasy på den gode måde, men helt sikkert ikke noget man skal spise hver dag 😉

Opskrift:
Bagekartofler (alt efter hvor stor en portion du vil lave)
Olie til stegning (eks. raps- eller solsikkeolie, som tåler høj varme)

Krydderiblanding:
Revet parmesan
Friskhakket persille
Groft salt
Evt. tørret hvidløg

Til fritering:
1 liter rapsolie
En tykbundet gryde

Fremgangsmåde:
1. Kartoflerne gøres rene eller skrælles, hvis man ikke vil have skræl på. Herefter skæres de i tynde stave (cirka 1 cm).
2. Herefter placeres de i en skål med vand (for at trække noget af stivelsen ud). Det optimale er, at have dem i vand i minimum 8 timer, men har du kun en time, så går det også nok.
3. Olien opvarmes, hvorefter fritterne steges over to omgange. Første gang skal de blot blancheres, så de bliver bløde, hvorefter de afdryppes på fedtsugende papir.
4. Herefter steges de 2. gang. Her skal de steges til de er gyldenbrune.
5. Krydderiblandingen laves ved at rive parmesanost, hakke persille fint og herefter blande de resterende ingredienser i.
6. Når dine pommes frites er færdige, så vendes de rundt i krydderiblandingen.
7. Serveres med det samme.

   

2 kommentarer

  • Louise

    Du beskriver ikke ‘stegning’ eller mængden af olie. Er vi ude i en fritøse, gryde, hvordan? 🙂 Det ser superlækkert ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Louise

      Nej, det har du ret i. Det har vi lige ændret 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små lækre æggemuffins