Sund kylling i karry

Mummum’s kerne pølsehorn

201703241548533907_sbig

Opskrift (10 stk):

30 g gær
2,5 dl lunkent vand
1 spsk salt
1/2 dl olie
1 spsk akaciehonning (Jakobsens)
1 dl skyr, cremefraiche, ymer eller græsk yoghurt
3 stk gulerødder
1/2 dl græskarkerner
1/2 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
1/2 dl sesamfrø
2 spsk chiafrø
2 dl havregryn
2 dl hvid hvedemel (eksempelvis fra Finax)
2 dl durummel (eksempelvis fra Finax)
2 dl fuldkornshvedemel (eksempelvis fra Finax)
10 stk kyllingepølser

 

Fremgangsmåde:

  1. Gæren opløses i vandet.
  2. Salt, olie, honning, cremefraiche tilsættes.
  3. Alle kerner røres i. Hvis du ikke har de listede kerner, så tømmer du bare skabet – bare det passer med cirka 3 dl.
  4. Gulerødderne rives og tilsættes.
  5. Havregryn og mel røres i. Dejen må ikke blive for tør.
  6. Lad dejen hæve i en time (den skal være klistret).
  7. Tag en pølse af gangen og put dej rundt om. Det er noget gratværk, men vi lover at det er det hele værd.
  8. Når pølsehornene er formet drysses der med sesamfrø.
  9. De bages i ovnen ved 220 grader varmluft i cirka 15 minutter.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund kylling i karry