Chai cupcakes

Mummums kanelsnegle

 

skaermbillede-2017-05-10-kl-13-50-20

Disse kanelsnegle kan ikke beskrives.. De må bare prøves.

Opskrift (ca. 16 stk):
50 g gær
2,5 dl mælk
2 stk æg
1 dl smeltet smør
1 dl sukker
1/3 tsk salt
ca. 750 g hvedemel

Remonce:
2,5 dl brun farin
2,5 spsk kanel
100 g smør

Frosting:
100 g smør, stuetemperatur
200 g flormelis
2 tsk vaniljesukker

Du kan også lave alm. glasur af flormelis og vand.

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smør og lun mælken heri. Den skal være fingervarm. Herefter opløses gæren heri.
  2. Sukker, salt og sammenpisket æg tilsættes.
  3. Mel tilsættes lidt af gangen. Nødvendigvis ikke det hele, dejen må ikke blive for tør, men den må gerne være lidt klæbrig.
  4. Bland farin og kanel med hænderne, så der ikke er nogle klumper.
  5. Dejen rulles ud på et meldrysset bord. Den skal have form som et rektangel.
  6. Herefter smøres dejen med smør og brun farin/kanel blandingen drysses udover.
  7. Dejen rulles sammen på den lange led og “skæres” ud med sytråd. På den måde holder kanelsneglene formen. Hvis ikke du har sytråd, så kan en skarp kniv også sagtens gøre det.
  8. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Lad dem efterhæve i cirka 1,5 time.
  10. Sneglene pensles med sammenpisket æg og bages ved 200 grader varmluft i 15-20 min.
  11. Imens sneglene bages, røres frosting sammen.
  12. Alle ingredienserne til frosting røres sammen og smages til. Smøres på kanelsneglene, når de er kølet ned.
   

8 kommentarer

  • Anne Sofie

    Hej!
    Kan man lade dejen stå natten over og så bage dem om morgenen? Skal gæren reguleres eller hvad tænker i?

    mvh

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Ja, så skal du regulere gæren og så ville vi også koldthæve den. ALtså sætte den i køleskabet natten over 🙂 Vi ville nok bruge 1/3 del af gæren.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lonnie

    Hejsa jeg tror jeg vil prøve a lave dem i morgen 🙂 når dejen skal smøres, hvilken anbefaler i og skal den være helt blød så ellers tænker jeg bare hvordan det vil blive

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Lonnie
      Du kan bare bruge enten Kærgården eller Lurpak 🙂
      Og ja, den skal være blød men ikke smeltet. Så skal den bare smøres ud på dejen, hvorefter man fordeler blandingen af brun farin og sukker ovenpå 🙂
      God jul!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen

    Har prøvet både at løsfryse inden bagning, og at fryse en hel rulle. Begge dele fungerer perfekt. Laver altid 4-5 gange portionen, så vi har snegle i fryseren der hurtigt kan være klar.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

    Hvordan er den dagen efter? Om man kan lave den aftenen inden den skal bruges uden der blir tør og kedelig
    Mvh Gitte

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Gitte
      De er fine dagen efter – især hvis man lige luner dem en tur i mikroovnen eller ovnen igen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chai cupcakes