Nemme morgenboller

Pulled pork sliders

skaermbillede-2017-06-15-kl-17-16-31

Opskrift (20 stk):

 

Coleslaw:
1/2 hvidkålshoved
4-6 gulerødder

Marinade:
2 spsk. dijonsennep
1 dl æblecidereddike
1,5 tsk salt
1 spsk sukker
1 tsk stødt spidskommen
Dressing:
3 dl creme fraiche – jeg brugte 18%
2 dl mayonaise
2 spsk sukker
salt og peber

 

Pulled pork:

2400 g nakkefilet

Pulled Pork Dry Rub:
5 spsk salt
3 spsk rørsukker
3 spsk paprika
2 spsk barbecue krydderi
0.5 spsk cayennepeber
1 spsk chilipulver
0.5 spsk spidskommen

BBQ sauce:
0.5 dl jomfruolivenolie
2 dl tomatketchup
2 spsk brun farin
2 spsk soya
1 tsk cayenne peber
2 store fed hvidløg
salt og peber
chili

 

 

Sliders:

50 gram gær
2 dl sødmælk
6dl vand
2 tsk salt
2 tsk sukker
2 spsk olie
1000 gram hvedemel
Sesamfrø

 

Fremgangsmåde:

Coleslaw:

  1. Snit hvidkålen
  2. Riv gulerødder på et rivejern
  3. Rør marinaden, og put det i en pose med gulerødder og hvidkål
  4. Lad det trække i ca. 60 min. i køleskabet
  5. Rør coleslaw-dressingen
  6. Hæld marinaden fra kålblandingen
  7. Kom kålblandingen i coleslaw-dressingen

Pulled pork:

Aftenen før blandes rub’en sammen, kødet grubbes med Dry rub, og ligges i en stegepose, overskydende Dry rub hældes ned i stegeposen. Stegeposen med nakkefileten lægges i et ildfast fad i køleskabet til næste morgen.
Dagen efter ca. 10-12 timer før servering sættes kødet i ovnen og ovnen sættes på 100 grader.

Efter ca. 7 timer prikkes et lille hul i posen med spidsen af en kniv.

1 time før servering tages stegen ud af ovnen, væsken hældes fra og kødet lægges tilbage i det ildfaste fad.

Ovnen skrues nu op på 200 grader den sidste time indtil servering.
Når kødet er færdigt, trækkes kødet fra hinanden og serveres.

BBQ sauce:
BBQ saucen kan med fordel laves aftenen før, så får den lov til at trække og blive endnu bedre.
Saucen serveres i en skål, for gæsterne kan dryppe på den Pulled pork.
Hvis BBQ saucen laves dagen før tages den ud af køleskabet nogle timer inden servering, så den ikke er for kold.
Tag alle ingredienser og blend dem med en stavblender.
Pres hvidløg med hvidløgspresser.

Sliders:

  1. Rør gæren ud i lunkent vand.
  2. Tilsæt mælk, salt, sukker og olie.
  3. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen til den er smidig.
  4. Lad dejen hæve i 30 minutter.
  5. Form 20 små boller og lad dem efterhæve 15 minutter.
  6. Pensel med æg og drys med sesamfrø.
  7. Bages i ovnen ved 225 grader varmluft i ca. 10 minutter.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme morgenboller