Sund kylling i karry

Vaniljekage med hindbær- og vaniljemousse

201704220922505013_sbig

Opskrift:

Kage:
3 stk æg
125 g sukker
3 tsk vaniljesukker
100 g smør
100 g naturel yoghurt
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver

Hindbærmousse:
2,5 dl piskefløde
2 dl frosne hindbær
2 spsk flormelis

Vaniljemousse:
2 stk husblads
70 g sukker
4 stk pasteuriserede æggeblommer
3 dl piskefløde
2 tsk vaniljesukker
1 tsk citronsaft

 

Fremgangsmåde:

Vaniljemousse:

  1. Læg de to blade husblads i koldt vand.
  2. Pisk sukker, vaniljesukker og æggeblommer til en hvid masse.
  3. Pisk fløden i en anden skål.
  4. Husbladsen varmes kort i mikroovnen med 1 tsk citronsaft (til det opløses).
  5. Fløden, æggemassen og husbladsen vendes sammen.
  6. Massen stilles på køl.

 

Hindbærmousse:

  1. Optø de frosne hindbær.
  2. Pisk fløden stift (lidt mere end normalt, men pas på at det ikke bliver til smør).
  3. Tilsæt flormelis og hindbær.

 

Kage:

  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker.
  2. Smelt smør og lade det afkøle i en skål.
  3. Når smørret er afkølet, blandes det med naturelyoghurt.
  4. Mel og bagepulver blandes i en anden skål.
  5. Skiftevis vendes melblandingen og smørblandingen i æggemassen.
  6. Hældes i en smurt springform og bages i almindelig ovn ved 175 grader i 25-30 minutter.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund kylling i karry