Sund kylling i karry

Vaniljekage med hindbær- og vaniljemousse

201704220922505013_sbig

Opskrift:

Kage:
3 stk æg
125 g sukker
3 tsk vaniljesukker
100 g smør
100 g naturel yoghurt
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver

Hindbærmousse:
2,5 dl piskefløde
2 dl frosne hindbær
2 spsk flormelis

Vaniljemousse:
2 stk husblads
70 g sukker
4 stk pasteuriserede æggeblommer
3 dl piskefløde
2 tsk vaniljesukker
1 tsk citronsaft

 

Fremgangsmåde:

Vaniljemousse:

  1. Læg de to blade husblads i koldt vand.
  2. Pisk sukker, vaniljesukker og æggeblommer til en hvid masse.
  3. Pisk fløden i en anden skål.
  4. Husbladsen varmes kort i mikroovnen med 1 tsk citronsaft (til det opløses).
  5. Fløden, æggemassen og husbladsen vendes sammen.
  6. Massen stilles på køl.

 

Hindbærmousse:

  1. Optø de frosne hindbær.
  2. Pisk fløden stift (lidt mere end normalt, men pas på at det ikke bliver til smør).
  3. Tilsæt flormelis og hindbær.

 

Kage:

  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker.
  2. Smelt smør og lade det afkøle i en skål.
  3. Når smørret er afkølet, blandes det med naturelyoghurt.
  4. Mel og bagepulver blandes i en anden skål.
  5. Skiftevis vendes melblandingen og smørblandingen i æggemassen.
  6. Hældes i en smurt springform og bages i almindelig ovn ved 175 grader i 25-30 minutter.
   

2 kommentarer

  • Line

    Hvor langtid skal vaniljemoussen stå på køl og skal hindbærmoussen også det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Line

      Det er kun vaniljemoussen, som har behov for at stå på køl for at sætte sig, gerne 3-4 timer eller natten over. Hindbærmoussen kan bruges med det samme 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund kylling i karry