Sundere mælkesnittekage (glutenfri og uden tilsat sukker)

Bliss balls med banan og ristet kokos

img_6108

Annonce//

Hvis det ikke er gået op for Jer endnu, så ELSKER vi at eksperimentere i køkkenet. For tiden bliver der brugt rigtig meget tid på at eksperimentere og udvikle opskrifter på sundere alternativer – som er fri for den hvide raffinerede sukker.

Vi er også ret begejstrede for de her små “bliss balls” – som jo egentlig bare er små kugler. De er så nemme at have i køleskabet, nemme at lave og ja, så smager de jo bare godt. Disse blev med en smag af banan og samtidig er de lidt crunchy, da der er hakkede mandler i. De mætter godt, så derfor er det ikke nødvendigt at spise 10 for at stille sukkertrangen.

Opskrift: (20 stk)
1 pakke frugtstænger med banansmag fra Castus (alternativt kan der bruges 100 g. friske dadler, som blendes)
2 tsk. peanutbutter
1 dl. vand
70 g. havregryn
100 g. hakkede mandler
Evt. 50 g. hakket 70% mørk (sukkerfri) chokolade

Ristet kokos til at rulle i
Kakaopulver til at rulle i
Eller andet ønsket topping

Fremgangsmåde:
1. Frugtstænger blandes sammen med vand og peanutbutter. Vi har erfaret, at det faktisk bare er nemmest at gøre dette i hånden.
2. Herefter tilsættes havregryn og de hakkede mandler (og evt den hakkede chokolade) og dejen røres godt sammen.
3. Dejen deles i små klumper, som rulles til kugler, som herefter rulles i den ønskede topping.
4. Kuglerne sættes på køl. De kan holde sig 3-4 dage i køleskabet uden problemer.

   

2 kommentarer

  • Rabia

    Hej jeg kunne godt tænke mig at vide hvilke dadler du anvender? Er det de iranske? De bløde man kan købe året rundt?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere mælkesnittekage (glutenfri og uden tilsat sukker)