Roulade med hindbærmousse og hvid chokolade

Cheesecake i glas

img_6157

Det her er en af de absolut nemmeste sommerdesserter og så smager det jo bare forrygende! Beklager billedkvaliteten – det blev en lidt sen sommerdessert, så lyset var ikke med mig mere.

Opskrift (4 glas):
1/2 pakke Philadelphia light neutral (ikke-light kan også bruges)
2 dl. piskefløde
2 spsk. flormelis
2 tsk. citronsaft
2 tsk. vaniljesukker

Bærcoulis:
En håndfuld frosne bær (jeg brugte hindbær)
2 spsk. sukker
1 spsk. vand

Knust digestive
Friske jordbær
Kirsebær
Eller andet pynt

Fremgangsmåde:
1. Først laves bærcoulis. Den kan sagtens laves dagen før eller timer i forvejen, da den blot skal stå i køleskabet. Frosne bær, vand og flormelis blandes i en lille gryde, hvorefter det hele gives et lille opkog.
2. Sættes til side til afkøling.
3. Ostecremen laves ved at blande piskefløde med flødeost, vaniljesukker, flormelis og citronsaft i en skål. Herefter piskes det hele sammen med en elpisker indtil ønskede konsistens er nået. Det skal gerne være en relativ fast creme (men det bestemmer man jo selv).
4. I glassene placeres først knust digestive, herefter lidt ostecreme og til sidst bærcoulis og friske jordbær. Sådan fortsættes der med endnu et lag. Man kan lave så mange lag man har lyst til eller blot holde sig til ét lag.
5. Serveres med det samme.

   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Roulade med hindbærmousse og hvid chokolade