Roulade med hindbærmousse og hvid chokolade

Cheesecake i glas

img_6157

Det her er en af de absolut nemmeste sommerdesserter og så smager det jo bare forrygende! Beklager billedkvaliteten – det blev en lidt sen sommerdessert, så lyset var ikke med mig mere.

Opskrift (4 glas):
1/2 pakke Philadelphia light neutral (ikke-light kan også bruges)
2 dl. piskefløde
2 spsk. flormelis
2 tsk. citronsaft
2 tsk. vaniljesukker

Bærcoulis:
En håndfuld frosne bær (jeg brugte hindbær)
2 spsk. sukker
1 spsk. vand

Knust digestive
Friske jordbær
Kirsebær
Eller andet pynt

Fremgangsmåde:
1. Først laves bærcoulis. Den kan sagtens laves dagen før eller timer i forvejen, da den blot skal stå i køleskabet. Frosne bær, vand og flormelis blandes i en lille gryde, hvorefter det hele gives et lille opkog.
2. Sættes til side til afkøling.
3. Ostecremen laves ved at blande piskefløde med flødeost, vaniljesukker, flormelis og citronsaft i en skål. Herefter piskes det hele sammen med en elpisker indtil ønskede konsistens er nået. Det skal gerne være en relativ fast creme (men det bestemmer man jo selv).
4. I glassene placeres først knust digestive, herefter lidt ostecreme og til sidst bærcoulis og friske jordbær. Sådan fortsættes der med endnu et lag. Man kan lave så mange lag man har lyst til eller blot holde sig til ét lag.
5. Serveres med det samme.

   

7 kommentarer

  • Amanda A

    Hej! Kan ostecremen også laves en dag før? Og er det flormelis eller sukker der skal bruges til bærcoulis? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Amanda

      Det kan den godt. Og det er ligemeget om du bruger flormelis eller sukker 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

    Skal fløden ikke piskes inden de andre ingredienser til cremen tilsættes? Håber det er ok at spørge på et ældre indlæg😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Sandra
      Nej, det blandes først og så pisker man cremen stiv 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sådan en opskrift har jeg ledt lææænge efter. Den skal helt klart afprøves! Jeg går ud fra man sagtens kan bruge friske bær?

    De bedste hilsner
    Kathrine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Kathrine
      Ja, du kan sagtens bruge friske bær 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Yum hvor lækkert, nu hvor solen er tilbage over Aalborg må en sommerdessert være på sin plads!

    – A

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Roulade med hindbærmousse og hvid chokolade