Indisk inspireret boller i karry med fuldkorns naanbrød

Kylling i hvidvinsauce med bacon og frisk persille

img_6365

Den dejligste kylling i en skøn hvidvinssauce var hvad menuen stod på igår. Kyllingen blev helt fantastisk mør af et ligge i saucen og med frisk persille og sprød bacon på toppen, så tog denne ret altså kegler.

Opskrift (4-6 personer)
500 g. fersk kyllingebryst uden skind
1 stk. løg
3 fed hvidløg
1 dl. hvidvin
1,5 dl. vand
1 stk. hønseboullionterning
250 ml. madlavningsfløde
2 spsk. timian
salt/peber
en håndfuld friskhakket persille
1 pakke bacon, stegt og skåret i små tern

Tilbehør:
Kartofler i ovnen
Pasta
Spidskålssalat

Fremgangsmåde:
1. Start med at snitte dine løg, pille dine hvidløg samt presse dem i en hvidløgspresser. Herefter skæres kylling ud. Jeg valgte at skære mine ud i små fileter, men det bestemmer man selv.
2. På en pande eller i en gryde varmes lidt olie op. Herefter tilsættes løg og hvidløg.
3. Kyllingen tilsættes og steges til den er næsten færdig.
4. Timian, salt og peber tilsættes.
5. Hvidvin tilsættes, hvorefter det hele simrer 3-4 min. indtil alkoholen er fordampet.
6. Vand og hønseboullionterning tilsættes og det hele simrer yderligere et par minutter.
7. Til sidst tilsættes madlavningsfløde.
8. Det hele skal simre ved lav varme i 10-15 min. Smag til med salt og peber.
9. Imens hakkes din persille og din bacon steges og skæres i tern.
10. Inden servering, drys da din persille og bacon udover retten.
11. Server med kartofler, pasta eller hvad du ellers ønsker.
Tip: Et tip kunne også være at koge pasta og blande det i hele saucen. Så har du en lækker pastaret.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indisk inspireret boller i karry med fuldkorns naanbrød