Kylling i hvidvinsauce med bacon og frisk persille

Græske fladbrød til græsk gyros

201703061952019080_sbig

Græsk gyros som egentlig er en form for pitabrød smager bare himmelsk! Brødene er luftige og fyldet er super simpelt, men det smager bare hammer godt og behøves slet ikke at være så usundt.

Opskrift:
Græsk fladbrød: (ca. 8 stk.)
1 dl. vand
1 dl. mælk
20 g. gær
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
1 dl. yoghurt natural
400-450 g. hvedemel (noget af det kan sagtens erstattes med fuldkornsmel)

Tilbehør:
Kylling, stegt i en krydderiblanding af hvidløg, salt, peber og oregano
Salat
Agurk
Tomat
Tzatziki

Fremgangsmåde:
Lunkent vand og mælk blandes med gær. Herefter tilsættes salt, olie og yoghurt natural og der røres rundt.
2. Så tilsættes mel lidt efter lidt. Det hele kan sagtens røres sammen med en grydeske.
3. Dejen æltes sammen og sættes til hævning et lunt sted i minimum 1 time.
4. Dejen hældes ud på et meldrysset bord. Herefter deles den i 8-10 stykker.
5. De små klumper dej rulles ud til en cirkel. Husk de hæver, så de skal være cirka 0,4 – 0,5 cm. i højden.
6. Varm en pande op. Kom lidt olie på og bag dine brød på panden. De skal have cirka 1 minut på hver side. Pas på panden ikke bliver for varm, da dine brød bliver brændte og ikke bagt indeni.
7. Sådan fortsætter du med alle brødene.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling i hvidvinsauce med bacon og frisk persille