Sundere chokoladetrøfler

Rawcake med saltkaramel-smag

img_6642

F**ck den her kage var seriøst the bomb! Den smagte så fløjsblød med en lækker smag af saltkaramel, så hvis man er til det, så vil det her helt sikkert være en vinder! Det er første gang jeg har lavet en raw-cake med cashewnødder og det bliver absolut ikke sidste gang. Det er kun det nederste lag, hvor der er tilsat dadler, så mængden af tørret frugt er også begrænset, hvilket jeg er super fan af! Snittet på kagen blev på billedet ikke super fint, da jeg valgte at pynte kagen inden jeg satte den på køl. Næste gang vil jeg først pynte den, når den er skåret ud 😉

Opskrift (10-15 stykker)

1. lag:
130 g dadler (dem man kan købe i en papæske – de er som regel i grøntafdelingen)
80 g peanuts (usaltede eller anden slags nødder)
1,5 spsk usødet kakaopulver
½ tsk himalaya salt
1 spsk honning/agavesirup

2. lag:
200 g cashewnødder (sat i blød i vand i minimum 3 timer)
100 g. mandelmælk/alm. mælk
2 tsk peanutbutter (kan udelades)
½ tsk himalaya salt
2 spsk honning/ahornsirup

3. lag:
110 g. smeltet kokosolie
2 spsk. honning/agavesirup
60 g. usødet kakaopulver

eller

40 g. 70% mørk chokolade
6 spsk. kokosmælk (den fede del)
2 spsk. honning

Fremgangsmåde:
1. Start med at lave første lag. Har du en foodprocessor eller minihakker, så er det virkelig en kæmpe hjælp. Udstenede dadler, peanuts, kakaopulver, himalaya salt og honning placeres i minihakker eller foodprocessor og det hele køres sammen. Har du ikke en af ovenstående, så hak peanuts fint og ælt det hele sammen med hænderne.
2. I et lille fad overtrukket med husholdningsfilm placeres “dejen”. Denne presses godt ud til kanterne.
3. Til andet lag skal du bruge en blender, foodprocessor eller minihakker. Alle ingredienser placeres i en af ovenstående og det hele blendes til en ensartet fløjsblød masse. Dette tager omkring 5 min.
4. Nu skal 2. lag placeres ovenpå 1. lag. Det hvide lag fordeles ovenpå dit 1. lag.
5. Kagen sættes på køl i minimum 1 time.
6. Nu til 3. og sidste lag. Om du vælger enten mulighed 1 eller 2, så skal de begge varmes op i en lille gryde ved meget lav varme. Alle ingredienser placeres i gryden og det hele varmes op indtil det er en ensartet masse.
7. Massen køler ned 5-10 min. inden det fordeles på din kage.
8. Kagen sættes på køl. Det mest optimale er at lade den stå på køl natten over og som minimum 4-5 timer.

 

 

   

2 kommentarer

  • Anne

    Hej.
    I 1. Lag skriver du 1/2 Himalaya salt. Et 1/2 hvad? Tsk? Spsk? Eller halvdelen af posen? 😳

    Den lyder ellers sindssygt lækker, så jeg glæder mig til at prøve den.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Anne

      Ja det er 1/2 tsk. salt 🙂
      Det er rettet nu! God weekend 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere chokoladetrøfler