Indisk butter chicken

Glutenfrie spinatpandekager

img_7106

Aftensmaden stod på disse helt fantastiske glutenfrie spinatpandekager. Generelt går jeg ikke så meget op i om mad er glutenfri eller ej, men har den seneste tid eksperimenteret med min kost ved at minimere indtaget af gluten og min mave er altså meget gladere og føler mig knap så oppustet! Efter at være hjemvendt fra en uges ferie på Malta, hvor jeg fik den mest fantastiske spinatpandekage lavet på boghvedemel, så måtte jeg selvfølgelig selv hjem og eksperimentere.

Jeg synes selv, at jeg ramte det resultat jeg gik efter og de smagte altså helt fantastiske! De var saftige og stadigvæk en smule sprøde, hvilket jeg elsker ved madpandekager. Fyldet kan man jo variere, som man har lyst til, men jeg valgte at fylde dem med varmrøget laks, salat og en avocadocreme.

Opskrift: (4 store pandekager)
3 stk. æg
2 tsk. gurkemeje (kan udelades, men gurkemeje har så mange sundhedsfordele)
1 tsk. salt
1,5 dl. mælk
En håndfuld optøet spinat (cirka 7-8 af de små kugler, frossen)
30 g. boghvedemel

Avocadocreme:
1 stk. avocado
saft fra 1/2 lime
salt/peber
evt. lidt chili

Andet tilbehør:
Varmrøget laks
Salatblanding (jeg lavede en blanding af salat, agurk og ærter, hvor jeg hældte lidt æblecidereddike og salt over – elsker den kombination!)

Fremgangsmåde:
1. Alle ingredienser til pandekagerne blendes sammen. Dette gøres nemmest med en stavblender, foodprocessor eller i en blender.
2. En pande varmes op til medium varme. Der hældes lidt olivenolie på, hvorefter pandekagedejen hældes på.
3. Pandekagerne vendes, når der begynder at blive dannet små bobler i dejen.
4. De resterende pandekager laves.
5. Avocadocreme laves. Alle ingredienserne blendes sammen eller moses godt sammen (den bliver mest smooth og cremet, hvis den blendes).
6. Hak din salat og fjern skindet fra din laks.
7. Server det hele, så man evt. selv kan fordele hvor meget og hvor lidt man vil have af hver enkel komponent.
8. Tip: Top din pandekage med lidt chilisauce, hvis du kan lide det lidt spicy, så bliver den endnu bedre 😉

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indisk butter chicken