Raw peanutbutter slice

Sundere gulerodskage (glutenfri og uden raffineret sukker)

img_7148

Opskrift: (en rugbrødsform)
160 g. revet gulerod
1 dl. mælk
3 stk. æg
2 spsk. kokosolie
3 tsk. kanel
1/2 tsk. stødt ingefær (kan udelades)
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljepulver
5 stk. udstenede medjool dadler (dadlerne man køber i papæsker ved købmanden)
150 g. nødder (brugte mandler og hasselnødder)

Glasur:
100 g. cashewnødder (sat i blød i vand i minimum 2-3 timer)
3 tsk. kokosolie
1 spsk. honning eller anden sødning

Fremgangsmåde:
1. Put alle ingredienserne i en blender og blend det hele indtil det har en ensartet konsistens. Bruger du en stavblender, så ville jeg tage alle tingene undtagen nødderne og blende det sammen. Nødderne “males” til mel i en minihakker. Alternativt kan du købe mandelmel i stedet.
2. Hæld det hele i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
3. Bag kagen ved 180 grader i 25-30 min. Hold øje med den – når du kan stikke en tandstik eller andet tyndt ned i kagen og den kommer ud ren, så er kagen færdig.
4. Lad den afkøle.
5. Lav din glasur ved at blende cashewnødder, kokosolie og honning i en blender eller i en minihakker. Først bliver det hele lidt grynet, men når det har blendet i 3-4 min. så får det den mest fløjsbløde konsistens. Tip: Det er aller nemmest at gøre i en minihakker og foodprocessor – i hvert fald hvis du ikke har en skide god blender.
6. Glasuren smøres på kagen og der drysses evt. med lidt hakkede nødder.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Raw peanutbutter slice