Sundere snickers møder bounty slice (glutenfri, uden tilsat sukker og laktosefri)

Sund chokolade “havregrøds”-kage med dadelsaltkaramel

img_7449En herlig chokoladekage lavet på havregrød, så bliver det ikke nemmere. Den er toppet med en dadelsaltkaramel, som bare smager helt fantastisk!

Opskrit:
2 dl. vand
2 dl. havregryn
3 spsk. rå kakaopulver

2 tsk. bagepulver
1,5 stk. meget moden banan (vigtigt, at den er meget moden)
3 spsk. honning/agavesirup/5 stk. udstenede medjool dadler
3 spsk. surmælksprodukt, eks. A38 eller 3 spsk. kokosolie (hvis den skal være vegansk)
2 spsk. peanutbutter

Dadel-saltkaramel:
10 stk. udstenede medjooldadler
1/2 dl. lunken vand
1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Start med at lave din grød. Bland lunken vand med havregryn og rå kakaopulver. Lad det stå og trække i 10 min.
2. Rør herefter bagepulver, honning, surmælksprodukt og peanutbutter i.
3. Mos bananen og bland den i til sidst. Rør det hele godt sammen. Smag på dejen – hvis du ikke synes den er sød nok, så hæld lidt mere honning/agavesirup/ finthakkede dadler i.
4. Beklæd en lille form med bagepapir (på den måde undgår du at skulle bruge fedtstof på kanterne). Bruger du en springform eller andet uden bagepapir, så smør formen med lidt kokosolie.
5. Bag kagen i midten af ovnen i cirka 20-22 min. (tjek efter cirka 18 min).
6. Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle på en bagerist.
7. Lav din dadelkaramel. Udsten dine medjool dadler og blend dem med lunkent vand og salt. Smør den på kagen, når kagen er kold. Pynt evt. med friske bær, som brombær, hindbær eller andet.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere snickers møder bounty slice (glutenfri, uden tilsat sukker og laktosefri)