Den bedste pastasalat med grøn pesto og soltørrede tomater

Chokoladekage med “snyde” chokolademousse

skaermbillede-2017-09-20-kl-15-19-20

Da vi holdte stor fødselsdag for 25 piger i weekenden, så serverede vi denne chokoladekage til dessert. Den består af en saftig bund af chokoladekage og så med et lag chokolademousse på toppen og pyntet med oreos og magic stars. Pigerne var så begejstrede for den og sagde, at det var noget af det bedste de havde smagt! Men hvis vi skal være ærlige, så snød vi faktisk lidt. Vi brugte et brev med chokolademousse fra Dr. Oetker, som egentlig bare skal blandes op med mælk eller fløde – ja, vi har også travlt nogle gange og derfor er det helt okay med den nemme løsning! Lige netop til den her kage, så smagte det faktisk rigtig godt og man kan slet ikke smage, at moussen ikke er hjemmelavet 😉

Opskrift:
Chokoladekage
3 spsk. kakao
270 g. sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 stk. æg
1,5 tsk. bagepulver
1,5 tsk. natron
2,5 dl. mælk
225 g. hvedemel
100 g. smeltet smør

Chokolademousse:
1 brev dr. Oetker chokolademousse
2
,5 dl. fløde

Oreos
Magic stars

Fremgangsmåde:
1. Kagen: Sukker, vaniljesukker, æg, bagepulver og natron piskes sammen med en elpisker.
2. Herefter tilsættes mælk, mel og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
3. Dejen hældes over i en form smurt med smør.
4. Kagen bages ved 185 grader varmluft i 30-35 min.
5. Kagen sættes til afkøling.
6. Imens laves moussen, som laves ved at blande dr. Oetker brevet med 2,5 dl. fløde. På den måde får man en lidt tykkere mousse.
7. Når kagen er kølet ned, så smøres moussen på. Den har bedst af at blive smurt på dagen før eller i hvert fald et par timer før, for så kan moussen trække ned i chokoladekagen og gøre den mere svampet.
8. Pynt med oreos og magic stars eller andet der lyster og sæt kagen tilbage på køl.

   

3 kommentarer

  • Jannie

    Vores piger på 8 og 11 år bagte denne til os i weekenden og den var bare SÅ god. Min mand som har smagt mange kager i tidens løb – var helt oppe at ringe over så god den var. Tak for en lækker opskrift. Jeg har tilgode at prøve flere af jeres opskrifter af

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Hvilken størrelse form?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den bedste pastasalat med grøn pesto og soltørrede tomater