Chokoladekage med "snyde" chokolademousse

Verdens BEDSTE pølsehorn

21908581_10213714660722426_889151170_oIndeholder affiliatelinks/

Har igennem tiderne prøvet en del opskrifter af på pølsehorn – og når jeg siger en del, så vil det sige over 15 forskellige opskrifter i hvert fald. Det har aldrig lykkedes mig at finde den helt perfekte opskrift på pølsehorn, som bliver lige så gode som bagerens. Derfor har jeg gentagne gange forsøgt at finde frem til min helt perfekte opskrift og det er nu lykkes! De her pølsehorn… de er simpelthen så gode! så luftige og STORE. JA. De er det jeg vil betegne som verdens bedste pølsehorn.

Jeg har dog erfaret, at jeg synes dejen til dem bliver klart bedst, hvis man har en røremaskine. Vi har begge en fra Kitchenaid, som vi ikke kan leve uden! Det er klart en af de bedste investeringer vi har lavet. Det er så nemt lige at røre en dej sammen uden det sviner i hele køkkenet. Du kan købe en Kitchenaid lige her.

Men tilbage til pølsehornene. Der er nemlig også en anden stor forskel, i forhold til de opskrifter jeg normalt laver. Normalt sætter jeg dejen til hævning, efter den er rørt sammen, men det er jeg stoppet med. Det er nemmere at rulle pølsehornene sammen lige så snart dejen er slået sammen og så lade dem hæve 1,5 – 2 timer efter. Dejen er for mig også meget nemmere at arbejde med så.

21908418_10213714676762827_1768351242_o

Opskrift (20 STORE pølsehorn):

2,75 dl. vand
1 dl. natural yoghurt
100 g. smør
30 g. gær
2 spsk. sukker
1,5 tsk. salt
1 stk. æg
680 – 700 g. hvedemel (kan sagtens laves med 200 g. fuldkornsmel og 480 – 500 g. hvedemel)

Pølser
Æg til pensling
Sesamfrø

Fremgangsmåde:

  1. Smør smeltes over lav varme. Herefter tilsættes vand og natural yoghurt og det hele røres godt sammen.
    2. Hele blandingen hældes over i en skål eller over i din røremaskine. Det må max have en temperatur på 37 grader (lillefingervarmt), ellers dør gæren.
    3. Gær tilsættes og det hele røres godt sammen.
    4. Sukker, æg og salt tilsættes.
    5. Melet kommes i lidt efter lidt og æltes godt sammen. Det er nemmest i en røremaskine. Dejen kan godt virke for våd, men lad dejen køre i røremaskinen ved fuld hastighed i cirka 5-7 min, indtil dejen slipper kanterne, så er den færdig.
    6. I stedet for at lade dejen hæve inden den rulles ud, så rulles den ud med pølserne inden den sættes til hævning.
    7. Del dejen i to. Put mel på bordet, hvorpå dejen rulles ud til en STOR cirkel og skæres ud i 10 lige store dele. Herefter putter du pølsen på og ruller dejen stramt rundt om pølsen.
    8. Gentag med den anden klump dej.
    9. Gør 3 bageplader klar med bagepapir. Hvis du ikke vil have, at de vokser sammen, så kan du have 8 på hver bageplade.
    10. Tildæk pølsehornene med viskestykker og lad dem hæve i 1,5 – 2 timer.
    11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
    12. Slå et æg sammen og pensl dine pølsehorn og drys evt. med sesamfrø.
    13. Bag dem i 12-15 min.
    14. Lad dem efterkøle på en bagerist.
   

24 kommentarer

  • Anna K

    Jeg har lige lavet dem, og hold da op, hvor er de bare gode!

    Tusind tak for opskriften 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Anna

      Tak for de søde ord og vi kunne ikke være mere enige! De er SÅ gode. Hav en dejlig weekend 😉

      De bedste hilsner,
      Mathilde og Amanda

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jøsses de er gode:-)
    Min kæreste og jeg lavede dem i går og vi var begge vilde med dem!!!
    Tak for inspirationen:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Anne
      Tak for de søde ord! Og ja vi er så enige, de er vildt gode!!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tanja

    Kan man evt bruge creme fraiche istedet for yoghurt ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christa

    Hvilke slags pølser skal man bruge, siden at I skriver at det ikke er lange pølser.
    Mvh. Christa.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christa

    Hej. Har nu læst opskriften et par gange og undre mig over at I siger, at når gæren er kommet i dejen, så kører maskinen på max omdrejninger. Jeg har altid fået at vide, at når der er gær/bagepulver i, så skal man røre forsigtigt.
    Har man fundet ud af noget andet nu eller…?
    Mvh. Christa

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Christa
      Når det er gær, så behøves man ikke at røre forsigtigt. Når man ælter dejen, så fremmer man dannelsen af gluten, så den bliver faktisk bare bedre dejen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bente

    Hejsa
    Kommes der en hel pølse i hvert horn , eller ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Ja, da pølserne ikke er lige så lange som alm. pølser, så kommes der en hel i hver 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    De er så lækre! Dog blev mine ikke lige så flotte som jeres 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Nøj, de er jo så gode 😍 Efter hævning blev mine næsten lige så flotte som jeres 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    De er SÅ lækre – brugte også dejen til pizzasnegle, muuuuuums!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Malene

      Det er vi så glade for, at du synes! Vi synes også selv, at de er meeeega lækre 😉
      Hav en dejlig aften!
      Knus
      Mathilde og Amanda

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Ej okay, de smager så godt! 😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Camilla

      Det er vi så glade for at høre! Hav en dejlig dag 🙂
      Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Er igang lige nu. De skal ud af ovnen om lidt 😁🙏🏼

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Cecilie
      Lyder så lækkert! Du må gerne give en tilbagemelding, når de er færdige.
      Vi skal have tilbagemeldingen på, om du også synes, at de er verdens bedste 😉

      De bedste hilsner
      Mathilde og Amanda

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sigrid Lundbye

    Kan de fryses og hvordan? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Sigrid

      Ja de kan sagtens fryses. Efter de er bagt og de er kølet ned, så putter du bare dem i plastikposer (de må helst ikke ligge for klemt) og så i fryseren med dem. Tag dem op og lad dem tø op på køkkenbordet, når du skal bruge dem 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie B

    Hej! Det ser lækkert ud, vil helt sikkert prøve den opskrift af snart!
    Lige til info, så er ‘lillefingervarmt’ 37 grader, og det er først over denne temperatur at gærcellerne dør. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladekage med "snyde" chokolademousse