Chokoladekage med "snyde" chokolademousse

Verdens BEDSTE pølsehorn

21908581_10213714660722426_889151170_o

Indeholder affiliatelinks/

Har igennem tiderne prøvet en del opskrifter af på pølsehorn – og når jeg siger en del, så vil det sige over 20 forskellige opskrifter i hvert fald. Det har aldrig lykkedes mig at finde den helt perfekte opskrift på pølsehorn, som bliver lige så gode som bagerens. Derfor har jeg gentagne gange forsøgt at finde frem til min helt egen perfekte opskrift og det er nu lykkes! De her pølsehorn… de er simpelthen så gode! så luftige og STORE. JA. De er det jeg vil betegne som verdens absolut bedste pølsehorn.

Jeg har dog erfaret, at jeg synes dejen til dem bliver klart bedst, hvis man har en røremaskine. Vi har begge en fra Kitchenaid, som vi ikke kan leve uden! Det er klart en af de bedste investeringer vi har lavet. Det er så nemt lige at røre en dej sammen uden det sviner i hele køkkenet. Du kan købe en Kitchenaid lige her. Hvis du ikke har en røremaskine, så kan du også sagtens lave dem – de kræver bare lidt æltning med håndkraft.

Men tilbage til pølsehornene. Der er nemlig også en anden stor forskel, i forhold til de opskrifter jeg normalt laver. Normalt sætter jeg dejen til hævning, efter den er rørt sammen, men det er jeg stoppet med. Det er nemmere at rulle pølsehornene sammen lige så snart dejen er slået sammen og så lade dem hæve 1,5 – 2 timer efter. Dejen er for mig også meget nemmere at arbejde med så.

21908418_10213714676762827_1768351242_o

Opskrift (20 STORE pølsehorn):
2,75 dl. vand
1 dl. natural yoghurt
100 g. smør
30 g. gær
2 spsk. sukker
1,5 tsk. salt
1 stk. æg
680 – 700 g. hvedemel (kan sagtens laves med 200 g. fuldkornsmel og 480 – 500 g. hvedemel) – OBS: hvis du laver dejen uden røremaskine, så kan det godt tænkes, at der skal tilføjes lidt ekstra mel.

Pølser
Æg til pensling
Sesamfrø

Fremgangsmåde:

  1. Smør smeltes over lav varme. Herefter tilsættes vand og natural yoghurt og det hele røres godt sammen.
    2. Hele blandingen hældes over i en skål eller over i din røremaskine. Det må max have en temperatur på 37 grader (lillefingervarmt), ellers dør gæren.
    3. Gær tilsættes og det hele røres godt sammen.
    4. Sukker, æg og salt tilsættes.
    5. Melet kommes i lidt efter lidt og æltes godt sammen. Det er nemmest i en røremaskine. Dejen kan godt virke for våd, men lad dejen køre i røremaskinen ved fuld hastighed i cirka 5-7 min, indtil dejen slipper kanterne, så er den færdig.
    6. I stedet for at lade dejen hæve inden den rulles ud, så rulles den ud med pølserne inden den sættes til hævning.
    7. Del dejen i to. Put mel på bordet, hvorpå dejen rulles ud til en STOR cirkel og skæres ud i 10 lige store dele. Herefter putter du pølsen på og ruller dejen stramt rundt om pølsen.
    8. Gentag med den anden klump dej.
    9. Gør 3 bageplader klar med bagepapir. Hvis du ikke vil have, at de vokser sammen, så kan du have 8 på hver bageplade.
    10. Tildæk pølsehornene med viskestykker og lad dem hæve i 1,5 – 2 timer.
    11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
    12. Slå et æg sammen og pensl dine pølsehorn og drys evt. med sesamfrø.
    13. Bag dem i 12-15 min.
    14. Lad dem efterkøle på en bagerist.

Det er helt vildt at se, alle dem som har haft stor succes med opskriften. Vi får næsten daglige beskeder fra folk, som er enige i, at det er verdens bedste! Vi er så glade for, at I kan lide dem!

   

61 kommentarer

  • Sara

    Skal helt sikkert prøve at bage disse i weekenden! Hvis jeg ønsker at fryse en del af dem uden at bage dem skal de så også hæve. Eller er det nok at de bare hæver 2 timer efter de er kommet ud af fryseren?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

    hvilke pølser bruger du til dem på billedet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Lige er spørgsmål til der mht nedfrysning. Hvor længe kan de holde hvis man fryser dem uden at bage dem og skal de være optøet inden bagning?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Camilla
      Normalt siger man, at bagværk kan holde sig 2-3 måneder i fryseren, så det vil vi også skyde på, at disse kan.
      Vi ville tage dem op og lade dem stå ude ved stuetemperatur i 1,5 time, så de får lov at hæve og herefter bage dem 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ria Christensen

    Hej. Jeg har idag prøvet at bage jeres pizza focaccia, til mit barnebarn. De blev rigtig gode. Jeg har vist mit billede af dem, i flere grupper og jeg har linket til jeres side. Der er bestemt mere jeg vil prøve. Tak for en super opskrift.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Ria

      Det lyder bare dejligt. Dejligt at høre, at de blev en succes ved barnebarnet 🙂
      Håber du vil prøve at give dig i kast med flere af vores opskrifter.
      Knus
      Mathilde og Amanda

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karin Fjord

    Har du prøvet at fryse disse dejlige pølsehorn efter de kun er bagt næsten færdige og så bage dem helt færdige på dagen hvor de skal bruges?
    Hilsner fra Karin

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hejsa Karin

      Nej, det anbefaler vi ikke. Enten skal du fryse dem ned efter du har bagt dem eller fryse dem ned inden de er bagt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Doris Vindum

    Tilslutter mig helt, at dette er VERDENS BEDSTE PØLSEHORN – og hurra for KitchenAid ! Jeg laver 2×8 stk af opskriften og de bliver MEGA-store 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Ja hurra for kitchenAid! Så går det nemlig stærkt med at lave sådan en portion 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Hej har lavet dem før, men ikke så pæne som jeres. Vil lige høre om man kan lave en lang ryndt rulle pølse af dej og sno om pølsen. Skal ha lavet 100 til fødselsdag så de skulle gerne være pæne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Pernille

      Vi er ikke helt med på hvad du mener, men umiddelbart skulle det fungere, så længe du har dej rundt om pølsen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille

      Det virkede Mums er bare de bedste pølsehorn ever 😍😍😍

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Hej. Lavede dem her i weekenden og de blev super gode. Men bar desværre allerede tørre i dag. Hvordan opbevarer man dem bedst, så de holder deres ‘blødhed’ længere tid? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Camilla

      Ja, de holder sig ikke friske i flere dage. Det er der desværre ikke så meget hjemmelavet bagværk, som gør, medmindre det er tilsat bageenzymer. Vi plejer at spise dem på dagen og så fryse resten ned og så tage op efter behov, så bliver de ikke tørre 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Flemming

      Hvis de kommer i en lufttæt pose eller tupperware kan de godt holde et par dage uden at blive tørre – husk også masser af ketchup indeni dem. Det hjælper også 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Lige præcis!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Majken

    Kan de laves på over og undervarme istedet for varmluft? Og hvor mange grader vil du så give dem? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Det kan de godt. Bare lav en plade af gangen. Ville give dem 190 grader 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Zule

    Verdens bedste opskrift! Har prøvet så mange men denne opskrift giver jeg ikke slip på.😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Zule

      Vi er så enige! Glad for at du kan lide den 😀
      Hav en dejlig dag!

      – Mathilde og Amanda/mummum.dk

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Hej! Tror du, at det er muligt at udskifte yoghurten med noget andet? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Ida

      Jep, det kan du sagtens. Har hørt fra flere som har haft succes med creme fraiche, skyr eller lignende surmælksprodukter 😉

      De bedste hilsner,
      Mummum

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linda

    Putter du ikke ketchup og sennep i? Og ville hævningen ødelægges hvis man putter det i?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Linda

      Nej, vi putter faktisk aldrig ketchup eller sennep i, men tror sagtens det kan lade sig gøre. Tror ikke det ødelægger hævningen 🙂

      – Amanda og Mathilde/mummum.dk

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

    Er det til 20 hele pølser eller halverer du dem?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Melanie N

    Baget du flere plader på en gang?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dina

    Kunne I lægge et billede på hvordan I ruller dejen om pølserne? Det ligner ikke de alm trekanter som altid gir meget mere dej i midten end ude i siderne.
    Synes jeres ser meget “harmoniske” ud hvis man kan sige det om pølsehorn 😂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Dina

      Det handler egentlig bare om, at du skal have rullet den ud, så den er lige stor over det hele 😉
      Dvs. den ikke må være 1 cm nogle af stederne og 0,5 cm andre steder, så får du uharmoniske pølsehorn 😀

      Håber det var svar nok 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne

      Men er de lavet på en trekant af dej?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Ja, de er lavet på en trekant af dej 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

    Kan man bruge cream fraiche istedet for yoghurt? Og er de stadig lækre dagen efter?
    Vil bage dem på fredag, men skal først bruge dem lørdag hvor vi skal i zoo 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Cathrine

      Ja, det burde du sagtens kunne. Jeg synes stadig, at de er lækre dagen efter – selvfølgelig ikke lige så gode, men de er i hvert fald ikke tørre 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna K

    Jeg har lige lavet dem, og hold da op, hvor er de bare gode!

    Tusind tak for opskriften 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Anna

      Tak for de søde ord og vi kunne ikke være mere enige! De er SÅ gode. Hav en dejlig weekend 😉

      De bedste hilsner,
      Mathilde og Amanda

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jøsses de er gode:-)
    Min kæreste og jeg lavede dem i går og vi var begge vilde med dem!!!
    Tak for inspirationen:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Anne
      Tak for de søde ord! Og ja vi er så enige, de er vildt gode!!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tanja

    Kan man evt bruge creme fraiche istedet for yoghurt ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christa

    Hvilke slags pølser skal man bruge, siden at I skriver at det ikke er lange pølser.
    Mvh. Christa.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christa

    Hej. Har nu læst opskriften et par gange og undre mig over at I siger, at når gæren er kommet i dejen, så kører maskinen på max omdrejninger. Jeg har altid fået at vide, at når der er gær/bagepulver i, så skal man røre forsigtigt.
    Har man fundet ud af noget andet nu eller…?
    Mvh. Christa

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Christa
      Når det er gær, så behøves man ikke at røre forsigtigt. Når man ælter dejen, så fremmer man dannelsen af gluten, så den bliver faktisk bare bedre dejen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bente

    Hejsa
    Kommes der en hel pølse i hvert horn , eller ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Ja, da pølserne ikke er lige så lange som alm. pølser, så kommes der en hel i hver 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    De er så lækre! Dog blev mine ikke lige så flotte som jeres 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Nøj, de er jo så gode 😍 Efter hævning blev mine næsten lige så flotte som jeres 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    De er SÅ lækre – brugte også dejen til pizzasnegle, muuuuuums!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Malene

      Det er vi så glade for, at du synes! Vi synes også selv, at de er meeeega lækre 😉
      Hav en dejlig aften!
      Knus
      Mathilde og Amanda

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Ej okay, de smager så godt! 😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Camilla

      Det er vi så glade for at høre! Hav en dejlig dag 🙂
      Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Er igang lige nu. De skal ud af ovnen om lidt 😁🙏🏼

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Cecilie
      Lyder så lækkert! Du må gerne give en tilbagemelding, når de er færdige.
      Vi skal have tilbagemeldingen på, om du også synes, at de er verdens bedste 😉

      De bedste hilsner
      Mathilde og Amanda

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sigrid Lundbye

    Kan de fryses og hvordan? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Sigrid

      Ja de kan sagtens fryses. Efter de er bagt og de er kølet ned, så putter du bare dem i plastikposer (de må helst ikke ligge for klemt) og så i fryseren med dem. Tag dem op og lad dem tø op på køkkenbordet, når du skal bruge dem 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie B

    Hej! Det ser lækkert ud, vil helt sikkert prøve den opskrift af snart!
    Lige til info, så er ‘lillefingervarmt’ 37 grader, og det er først over denne temperatur at gærcellerne dør. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Chokoladekage med "snyde" chokolademousse