Verdens BEDSTE pølsehorn

Svampede gulerodsbrud

image1

Leder du efter en god opskrift på svampede gulerodsbrud, ligesom du finder dem i Salling-bageren? Så har vi her en fantastisk opskrift, hvor de bliver luftige og svampede HVER gang.

 

Opskrift (15-20 stk):

100 g. gær
5 dl lunkent vand
1 dl olie
3 tsk salt
3 spsk honning (eller sukker)
1 kg hvedemel
2 æg
220 g. frisk revet gulerødder
150 g. solsikkekerner

Fremgangsmåde:
1. Gæren opløses i vandet.
2. Herefter tilsættes olie, salt, honning og til sidst hvedemel.
3. Dejen æltes smidig, og sættes til hævning i 40 minutter.
4. Gulerødder rives, og solsikkekerner måles op.
5. Ovnen tændes på 220 grader, og en bradepande med bagepapir gøres klar.
6. Når dejen er færdig med at hæve tilsættes gulerødder, solsikkekerner og æg i skålen. Dejen æltes med fingrene, og det er meningen den skiller lidt. Dejen skal ikke æltes ”perfekt”.
7. Når gulerødderne, kernerne og ægget har fordelt sig, laves 15-20 klumper dej på bradepanderne.
8. Bollerne efterhæver i 30 minutter, og bages ved 220 grader varmluft i ca. 13 minutter.

   

4 kommentarer

  • Gitte

    Tak for en super god opskrift👍🌸

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Gitte
      Dejligt, at den faldt i god jord! Hav en dejlig mandag :o)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

    Jeg bagte jeres gulerods brud i dag til min veninde-madklub. Det var virkelig en succes og de var virkelig lette at lave – og jeg er en kæmpe brødidiot, det går altid galt. Men i dag lykkedes det. Tak for en god blog med inspiration 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Cille

      En dejlig besked at starte dagen med! Det lyder bare så godt og ja, de er slet ikke så komplicerede og så smager de bare tæske godt! Håber du vil give dig i kast med nogle af vores andre opskrifter. God dag til dig!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens BEDSTE pølsehorn