Kartoffel porresuppe

Sund chokolademoussekage

skaermbillede-2017-10-03-kl-14-24-29

Opskrift: (lille springform – 18 cm)
Bund:
18-20 stk. medjool dadler, udstenede (læg i blød i vand, hvis de er hårde)
100 g. valgfrie nødder (vi brugte peanuts)

Mellemlag:
250 g. kogt butternut squash
2 spsk. peanutbutter
1,5 spsk. rå kakaopulver
3 stk. medjool dadler, udstenede

Top lag:

2 spsk kokosolie
2 spsk kokosmælk (det tykke)
2 spsk. rå kakaopulver
1 spsk sødning (honning, agavesirup)

eller
50 g. 70% mørk chokolade
2 spsk. kokosmælk

Fremgangsmåde:
1. Lav første lag. Dette kan du gøre i en minihakker, foodprocessor eller med hænderne. Put de udstenede dadler i din foodprocessor sammen med nødderne. Hvis du bruger hænderne, så hak da nødder fint samt dadler fint og ælt det godt sammen.
2. Pres din bund ned i en sprinform eller anden form.
3. Lav 2. lag ved at blende alle ingredienser sammen. Din butternut squash skal være forholdsvis kold og må absolut ikke være rygende varm.
4. Fordel din “mousse” ovenpå din bund.
5. Lav det sidste lag ved at røre ingredienserne sammen i en skål. Fordel massen ovenpå din mousse. Hvis du bruger 70% mørk chokolade, smelt da det over lav varme sammen med kokosmælk, indtil det er en ensartet masse. Fordel denne masse ovenpå kagen.
6. Drys evt. til sidst med lidt hakkede nødder.
7. Sæt på køl i minimum 4-5 timer inden servering eller 2-3 timer i fryseren.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffel porresuppe