Chokoladekage med rutebiler og chokolademousse

Laksetærte med spinat

 

 

image2

image1

 

 

Opskrift:

Tærtebund:
100 g. hvid hvedemel/andet fuldkornsmel
100 g. hvedemel
100 g. smør
0,5 tsk. salt
1-2 spsk. vand

Fyld:
olie
2 fed hvidløg
Frisk chili
250 g. frisk spinat
1 stk. rød peber
30 g. soltørrede tomater
250 g. laks
4 æg
2 dl. madlavningfløde
Salt og peber

Fremgangsmåde:
1. Først laves tærtedejen, hvor mel og salt blandes i en skål. Herefter tilsættes koldt smør i klatter og vand. Det æltes til en dejklump og sættes på frys.
2. Hvidløg og chili hakkes i små tern, og varmes i en gryde med olie. Herefter tilsættes det friske spinat, og opvarmes så det svinder ind.
3. Herefter tilsættes salt og peber.
4. Ovnen tændes på 200 grader varmluft.
5. Rød peber skæres i skiver og tilsættes i spinaten.
6. Laksen og soltørrede tomater skæres i små tern.
7. Dejen tages ud af fryseren (den skal ikke være frossen, men bare kold), og rulles ud i en cirkel. Dejen lægges i en smurt tærteform og bages ved 200 grader i 12 minutter.
7. Når bunden er bagt tilsættes spinatblandingen, herefter laks og soltørrede tomater.
8. Æg og madlavningsfløde piskes sammen med salt og peber. Dette hældes ud over tærten og bages yderligere i ovnen i cirka 20 minutter ved 200 grader.

   

4 kommentarer

  • Jeg elsker jeres opskrifter! Min kæreste og jeg lavede tærten i går, og den var helt fantastisk!
    Tak for inspirationen:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Anne

      Tak skal du have! Det er vi SÅ glade for at høre! Hav en rigtig dejlig weekend :o)

      De bedste hilsner,
      Mathilde og Amanda

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bolette

    Den ser bare mega lækker ud! 🙂
    Hvad er det for noget laks der kommer i? Laksefileter?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladekage med rutebiler og chokolademousse