Laksetærte med spinat

Indisk dahl

22556174_10213910727743979_1321834001_oMhmm.. der er ikke noget som daal på en kold efterårsaften. Det har bare sådan en lækker mild og rund smag, som bare går godt sammen med græsk yoghurt eller skyr og lidt saltristede nødder.

Opskrift (4-6 personer):
3 stk. løg, hakket i små tern
4 fed hvidløg, pillet og presset i hvidløgspresser
4 stk. gulerødder, skåret i tern
4 cm. ingefær, skrællet og revet
3 tsk. karry
2 tsk. tørrede chiliflager
500 g. røde linser, skyllet i vand og drænet
1,3 liter vand
1 ds. kokosmælk
600 g. hakkede tomater på dåse
1 spsk. citronsaft
salt/peber

Tilbehør:
Yogurt natural, skyr, græsk yogurt
Ristede saltede nødder

Fremgangsmåde:
1. I en stor gryde varmes lidt olie op. Herefter tilsættes løg, hvidløg og ingefær.
2. Tilsæt nu karry, chiliflager og gulerødder og rør det hele godt sammen.
3. Tilsæt dine linser, som er skyllet i vand og drænet.
4. Rør dem godt sammen med de andre ingredienser.
5. Tilsæt nu vand og lad det hele simre, indtil alt vandet er absorberet af linserne.
6. Tilsæt hakkede tomater og kokosmælk.
7. Tilsæt citronsaft og smag til med salt og peber. Lad det hele simre ved lav varme i cirka 30-40 min.
8. Hvis du synes din daal er for tyk, tilsæt da lidt ekstra vand.
9. Server din daal med yogurt natural, ristede saltede nødder og evt. lidt frisk koriander eller persille.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laksetærte med spinat