Den bedste chili con carne

Chili dogs (Hotdog med chili con carne)

22766764_10213956820376266_1276858526_o

Igår stod menuen på chili con carne – i dag står den på chilidogs. En nem og lækker måde at få brugt eventuelle chili con carne rester på, hvis man ikke bare vil have “rester” 😉 Med hjemmebagte hotdogbrød, pølse, chili con carne og hjemmesyltede rødløg, så er de altså helt forrygende!

 

Hvis du vil have en god opskrift på hjemmelavet chili con carne, så finder du den lige HER.

Hjemmelavede hotdogbrød: (10-12 stk)
2,5 dl. kærnemælk
100 g. smør
30 g. gær
1 stk. æg
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
470-500 g. hvedemel (200 g. kan sagtens erstattes af en fuldkornstype mel)

Fremgangsmåde:
1. Smør smeltes i en gryde. Herefter tilsættes kærnemælk og blandingen tages af varmen.
2. Blandingen skal være lillefingervarmt. Tilsæt nu gær og rør det ud i blandingen.
3. Tilsæt et sammenpisket æg, salt og sukker.
4. Tilsæt til sidst hvedemel og ælt dejen godt sammen.
5. Del din dej i 10-12 lige store stykker. Form klumperne til aflange hotdogbrød.
6. Placer dine brød på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i 1-2 time.
7. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensl dine brød med sammenpisket æg, kaffe eller mælk og drys evt. med sesamfrø. Bag dine brød i 14-16 min.
8. Lad dem afkøle på en bagerist.

Nemme syltede rødløg
3 dl. eddike
3 dl. sukker
Rødløg skåret i skiver eller både

Fremgangsmåde:
1. Bring eddike i kog sammen med sukker i en lille gryde.
2. Skræl dine rødløg og skær det i evt. skiver eller både.
3. Når eddike-sukker blandingen koger, så slukker du for varmen og tilsætter dine rødløg til blandingen.
4. Lad det stå og trække i blandingen, indtil løgene bliver bløde.
5. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet. Kan holde sig et par uger.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den bedste chili con carne