Chokoladekage med frosting og oreos

Oreo cheesecake med chokoladekagebund

23433153_10214090074867545_702751355_o
Opskrift:
Chokoladekage
3 spsk. kakao
270 g. sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 stk. æg
1,5 tsk. bagepulver
1,5 tsk. natron
2,5 dl. mælk
225 g. hvedemel
100 g. smeltet smør

Cheesecake-lag:
1 stk. past. æggeblomme
3 spsk. sukker
1,5 tsk. vaniljesukker
200 g. philadelphia flødeost, natural
250 ml. piskefløde
1 spsk. citronsaft
3 stk. husblas
1/2 pakke knuste oreos

Fremgangsmåde:
1. Kagen: Sukker, vaniljesukker, æg, bagepulver og natron piskes sammen med en elpisker.
2. Herefter tilsættes mælk, mel og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
3. Dejen hældes over i en form smurt med smør.
4. Kagen bages ved 185 grader varmluft i 30-35 min.
5. Kagen sættes til afkøling.
6.  Nu skal cheesecake-fyldet laves til kagen.
7. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
6. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
7. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding. Rør til sidst knuste oreos i.
8. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
9. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
10. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din chokoladekagebund i springformen.
11. Sæt din kage på køl i minimum 4-5 timer, så den kan få lov at sætte sig.
12. Inden du tager kagen ud af springformen, skær rundt langs hele kanten med en kniv. Et godt tip er at skylle kniven i varmt vand inden du skærer langs kanten.
13. Pynt med knuste oreos på toppen og server din fine oreo-cheesecake.

   

3 kommentarer

  • Cathrine

    Hvad størrelse springform har du anvendt? Jeg bil vildt gerne lave denne herlighed til gæster kommende lørdag – vi bliver 8 voksne og 2 børn.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladekage med frosting og oreos