Chokoladekage med frosting og oreos

Oreo cheesecake med chokoladekagebund

23433153_10214090074867545_702751355_o
Opskrift: (Springform str. Ø32)
Chokoladekage
3 spsk. kakao
270 g. sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 stk. æg
1,5 tsk. bagepulver
1,5 tsk. natron
2,5 dl. mælk
225 g. hvedemel
100 g. smeltet smør

Cheesecake-lag:
1 stk. past. æggeblomme
3 spsk. sukker
1,5 tsk. vaniljesukker
200 g. philadelphia flødeost, natural
250 ml. piskefløde
1 spsk. citronsaft
3 stk. husblas
1/2 pakke knuste oreos

Fremgangsmåde:
1. Kagen: Sukker, vaniljesukker, æg, bagepulver og natron piskes sammen med en elpisker.
2. Herefter tilsættes mælk, mel og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
3. Dejen hældes over i en form smurt med smør.
4. Kagen bages ved 185 grader varmluft i 30-35 min.
5. Kagen sættes til afkøling.
6.  Nu skal cheesecake-fyldet laves til kagen.
7. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
6. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
7. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding. Rør til sidst knuste oreos i.
8. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
9. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
10. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din chokoladekagebund i springformen.
11. Sæt din kage på køl i minimum 4-5 timer, så den kan få lov at sætte sig.
12. Inden du tager kagen ud af springformen, skær rundt langs hele kanten med en kniv. Et godt tip er at skylle kniven i varmt vand inden du skærer langs kanten.
13. Pynt med knuste oreos på toppen og server din fine oreo-cheesecake.

   

16 kommentarer

  • Mette Holst-Gloy

    Kan man lave denne kage dagen før den skal spises??😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikkie

    Hej, skal det være en 32 cm form, eller kan jeg godt bruge en mindre? 🙂 syntes den bliver lige stor nok.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej
      Du kan godt bruge en mindre form, men så skal du også bruge mindre af opskriften 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Hvad i alverden gør jeg galt når husblasen den laver klumper i, selvom jeg har rørt et par spsk ud i det inden jeg blander det hele sammen. 🙁

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Laura

      Hvornår starter det med at klumpe? Er det når du hælder det hele sammen eller blot når du hælder de par spsk. i?
      Grunden til det klumper er varmeforskellen på de to ting du blander sammen. Tror umiddelbart, at det handler om, at du ikke får sænket temperaturen nok på husblassen inden den hældes sammen med osteblandingen. Det kan være, at husblassen har været så varm, at et par spsk. ikke har været nok til at sænke temperaturen 🙂

      Håber det kan give lidt afklaring ellers er du velkommen til at skrive igen!
      HAv en god weekend!

      De bedste hilsner,
      Mathilde og Amanda

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Laura

      Det er nemlig når den udrørte husblas kommer over i den store blanding. Jeg må prøve og lade det køle mere af.😊
      Tak

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Hvad str springform er brugt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Hej, kan den laves dagen før? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Stine
      Det kan du sagtens – den bliver faktisk kun bedre 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Duygu

    Kan man undgå husblas? Eller kan man erstatte det med andet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Du kan godt prøve at lave den uden, hvis fløde piskes relativt stiv. Den bliver dog ikke lige så fast 🙂
      Håber svaret kan bruges.

      VH
      Mummum.dk

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

    Hvad størrelse springform har du anvendt? Jeg bil vildt gerne lave denne herlighed til gæster kommende lørdag – vi bliver 8 voksne og 2 børn.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Cathrine
      Størrelsen er Ø30 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Cathrine

      Tak for svar 🙂 tænker du at 1 x din opskrift er nok til 8 voksne og 2 børn?

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladekage med frosting og oreos