Kanelstang med vaniljecreme

Cheesecake med kiksebund af Oreo

 

image3image1

Opskrift (Ø22):

2,5  pakker orginale oreo
100 g. smør
400 g. naturel flødeost
5 dl. fløde
4 spsk. kakaopulver (kan undlades, og så kagen bliver helt hvid som på billede nr. 2)
100 g. flormelis
1/2 tsk citronsaft
4 blade husblads

Fremgangsmåde:
1. Start med at tage det hvide fra i to pakker oreos. Læg kiksene i en pose og det hvide i en skål.
2. Knus nu kiksene i posen med enten en kødhammer eller en blender.
3. Smelt smørret og hæld det sammen med de knuste kiks.
4. Tag en springform og tag bunden ud. Placer nu springformen (uden bund) på det fad som du vil servere kagen på.
5. Hæld kikseblandingen i og pres bunden tæt.
6. Læg nu husbladsen i koldt vand, fordel to blade i en skål og to blade i en anden skål. Eller i én skål hvis du ikke ønsker kagen todelt, men helt hvid.
7. Bland nu det hvide fra oreokiksene med lidt flødeost. Rør godt og sørg for at der er så få klumper som muligt. Tilsæt derefter resten af flødeosten, flormelis og citronsaft.
8. Pisk nu fløden i en ny skål, den skal dog ikke piskes helt så meget som normalt flødeskum.
9. Bland fløden over i flødeostcremen, og rør godt til en ensartet og cremet masse.
10. Tag nu halvdelen af cremen over i en anden skål. Eller undlad dette hvis du vil have den helt hvid. Gå videre til punkt 12. og brug alt husblads.
11. Bland kakaopulver over i den ene skål.
12. Hæld vandet fra den ene skål med husblads (lad cirka 1 tsk vand blive) og varm det i mikroovnen i 20 sekunder så husbladsen er smeltet.
13. Nedjuster temperaturen på husbladsen ved at røre 1 spsk. af cremen i. Hæld derefter alt husblads over i skålen med den HVIDE creme.
14. Rør godt og hæld nu den hvide creme på oreo kiksebunden og sæt på køl i 20 minutter.
15. Vent 15 minutter, og gør så det samme ved chokoladecremen. Hæld vandet fra den ene skål med husblads (lad cirka 1 tsk vand blive) og varm det i mikroovnen i 20 sekunder så husbladsen er smeltet.
16. Nedjuster temperaturen på husbladsen ved at røre 1 spsk. af cremen i. Hæld derefter alt husblads over i skålen med CHOKOLADE cremen.
17. Tag nu kagen fra køl, og hæld forsigtigt, lidt efter lidt, chokocreme på den kagen. Stil den herefter tildækket tilbage på køl (minimum 5 timer).
18. Inden servering skæres kagen fri fra formen, og på toppen drysses med den sidste halve pakke oreo.

   

4 kommentarer

  • Rikke

    Hvor mange bliver der ca til? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • MamaK

    åh hvor ser den god ud!! den vil jeg forsøge at lave sammen med mine sønner her til aften, så kan den blive dessert til vores store kalkun middag i morgen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Det lyder som en god idé! Den er også bare god :o)
      God weekend til jer!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelstang med vaniljecreme