Kanelstang

Cheesecake med kiksebund af Oreo

 

 

image3Opskrift:

2,5  pakker orginale oreo
100 g. smør
300 g. naturel flødeost
500 ml. fløde
100 g. flormelis
1/2 tsk citronsaft
5 blade husblads

Fremgangsmåde:
1. Start med at tage det hvide fra  i 2 pakker oreos.  Læg kiksene en pose og det hvide i en skål.
2. Knus nu kiksene i posen med enten en kødhammer eller en blender.
3. Smelt smørret og hæld det sammen med de knuste kiks.
4. Tag en springform og tag bunden ud. Placer nu springformen (uden bund) på det fad som du vil servere kagen på.
5. Hæld kikseblandingen i og pres bunden tæt.
6. Læg nu husbladsen i koldt vand.
7. Bland nu det hvide fra oreokiksene med lidt flødeost. Rør godt og sørg for at der er så få klumper som muligt. Tilsæt derefter resten af flødeosten, flormelis og citronsaft.
8. Pisk nu fløden i en ny skål, den skal dog ikke piskes helt så meget som normalt flødeskum.
9. Hæld vandet fra husbladsen (lad cirka 1 tsk blive) og varm det i mikroovnen i 20 sekunder så husbladsen er smeltet.
10. Tag lidt af fløden og hæld over i husbladen, og rør godt. Derefter hældes resten af fløden over i skålen med flødeost.
11. Husbladsblandingen tilsættes og der røres godt rundt.
12. Blandingen hældes over bunden, og stilles på køl.
13. Inden servering skæres kagen fri fra formen, og på toppen drysses med den sidste halve pakke oreo.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelstang