Pasta med rød pesto og kylling

Kanelstang med vaniljecreme

image1

image1

Opskrift :
30 g gær
1,5 dl mælk
stk æg
1 dl smeltet smør
0,5 dl sukker
1/3 tsk salt
ca. 500 g hvedemel

Remonce:
1,5 dl brun farin
2,5 spsk kanel
80 g smør

Vaniljecreme:
1/2 brev blandet med 1,5 dl mælk

Frosting/glasur:
3 spsk vand
200 g flormelis
2 tsk vaniljesukker

evt. mandelflager og perlesukker

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smør og lun mælken heri. Den skal være fingervarm. Herefter opløses gæren heri.
  2. Sukker, salt og sammenpisket æg tilsættes.
  3. Mel tilsættes lidt af gangen. Nødvendigvis ikke det hele, dejen må ikke blive for tør, men den må gerne være lidt klæbrig.
  4. Bland farin, smør og kanel til en remonce.
  5. Dejen rulles ud på et bagepapir. Den skal have form som et rektangel, længden skal dog ikke være længere end en bradepandes længde.
  6. Herefter smøres der med remonce og vaniljecreme på midten og hele vejen ned. Herefter skæres strimer langs siderne, cirka 8 stk.
  7. Først bukkes toppen ind over fyldet, hvorefter man skiftevis lægger siderne ind over hinanden.
  8. Lad kanelstangen hæve i cirka 1 time.
  9. Stangen pensles med sammenpisket æg, drysses med perlesukker og bages ved 180 grader varmluft i 20-25 min.
  10. Alle ingredienserne til glasur røres sammen og smages til. Smøres på kanelstangen, når den er kølet ned. Herefter drysses evt. med mandelflager.
   

6 kommentarer

  • Hanne

    Hej! Hvor mange stykker bliver der ca ud af denne opskrift?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • mummum

    Hej Katrine,
    Vi har nu prøvet at beskrive det igen, men det er en smule svært. Vi vil tage et billede næste gang, så det kan ses hvordan metoden er 🙂
    Vi håber at den nye beskrivelse hjælper.
    De bedste hilsner
    Amanda og Mathilde

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Ser lækkert ud – men er ikke helt med på at “klippe dejen” ??? Kan ikke se det for mig – sorry – kan i beskrive det anderledes ;o)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Kapper

    Kan man lave den dagen før uden at den bliver tør?😀 tænker den kunne være lækker at servere til fødselsdagsbrunch

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Christine

      Ja, det kan du godt. Vi bagte den faktisk i anledningen af en fødselsdag, hvor vi skulle bruge den om morgenen, men ikke havde tid på selve dagen til at bage. 🙂

      De bedste hilsner
      Mathilde og Amanda

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med rød pesto og kylling