Cheesecake med kiksebund af Oreo

Svampet banankage med chokoladeglasur

23585363_10214128238861621_2045321726_o

Banankage må være en af de mest simple kager, som findes, som oven i købet smager helt forrygende! Der er virkelig ikke noget som sådan en svampet banankage med et ordentligt lag chokoladeglasur på toppen. Så her får I opskriften på en af vores favoritter!

Opskrift (Springform str. Ø30)
3 stk. bananer (meget modne)
250 g. sukker
3 tsk. vaniljesukker
3 stk. æg
2 dl. kærnemælk
2 tsk. bagepulver
100 g. smeltet smør
290 g. hvedemel

Glasur:
100 g. mørk chokolade
3 spsk. mandelmælk, kokosmælk, fløde eller alm. mælk

Fremgangsmåde:
1. Start med at piske æg, vaniljesukker og sukker til en let og luftig blanding.
2. Mos dine bananer med en gaffel.
3. Tilsæt nu dine moste bananer til din ægge-sukkerblanding.
4. Tilsæt kærnemælk, bagepulver og hvedemel og rør det hele godt rundt.
5. Tilsæt til sidst smeltet smør og rør det hele til en ensartet blanding.
6. Smør en springform med fedtstof, eksempelvis smør.
7. Hæld din kagedej ned i formen.
8. Bag kagen ved 185 grader varmluft i cirka 40-45 min.
9. Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle.
10. Lav din glasur ved at blande chokolade og mælk i en skål. Giv det 30 sek. i mikroovnen. Rør rundt. Giv det yderligere 30 sek. i mikroovnen. Sådan bliver du ved, indtil du har en ensartet chokoladeglasur. Hvis du ikke har en mikroovn, så kan du også sagtens gøre det i en lille gryde ved meget lav varme.
11. Smør din glasur på kagen og drys evt. med hakkede hasselnøddeflager.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheesecake med kiksebund af Oreo