Lækre linsedeller

Nemme fladbrød

23960912_10214202377395038_758839170_o

Fladbrød er super lækkert og er et godt alternativ til en almindelig tortilla eller stykke brød. Laves de rigtigt, så får man en super luftig “pandekage”, som smager helt fortræffeligt med alverdens fyld i. De kan også bruges som tilbehør til en varm ret, som eksempelvis suppe, gryderetter osv. De er tilmed super nemme at lave og man kan sagtens lave en stor portion og fryse nogle af dem, så kan man hele tiden tage nogle op af fryseren efter behov.

Opskrift: (cirka 15 stk)
4 dl. lunkent vand
1 tsk. salt
25 g. gær
570-600 g. mel (vi brugte 150 g. durummel og 450 g. hvedemel)

Fremgangsmåde:
1. Start med at røre gær ud i det lunkne vand.
2. Tilsæt herefter salt.
3. Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem. Hvis du gør det på en røremaskine, så skal den ælte, indtil den slipper kanterne.
4. Sæt dejen til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted i 45 min.
5. Slå dejen sammen og del den i cirka 14-15 stykker.
6. Rul dine stykker med dej ud til cirkler. De skal være meget tynde. Brug gerne mel, så de ikke klistrer fast på bordet.
7. Varm en pande op til middelhøj varme.
8. “Bag” dine brød på panden. Start med én. Bag den på den ene side i cirka 30-40 sek, hvorefter du vender den om på den anden side. Det skulle gerne give store luftbobler i brødet.
9. Læg dem på en bagerist.
10. Fortsæt sådan, indtil du har bagt alle brødene.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre linsedeller