Spicy arrabiata med sprødstegt chorizo

Blåbærcheesecake

skaermbillede-2017-11-26-kl-20-52-28

Hvis du har fulgt med på Mummum i noget tid, så er det nok gået op for dig, at vi elsker vores cheesecakes 😉 Og lige for tiden bliver de lavet i riiiigelige mængder! Det er også sjovt at eksperimentere med en masse forskellige slags, og der kommer helt sikkert en del flere nu her i juletiden, hvor vi vil prøve at lave nogle juleudgaver, så stay tuned!

Opskrifter (OBS: Springform Ø22):
8 stk. digestive kiks
3 spsk. smeltet smør

Fyld:
1 stk. past. æggeblomme
3 spsk. sukker
1,5 tsk. vaniljesukker
200 g. philadelphia flødeost, natural
250 ml. piskefløde
1 spsk. citronsaft
3 stk. husblas
200 g. friske blåbær (hvis frosne, så sørg for at de er drænet rigtig godt)

Fremgangsmåde:
1. Start med at knuse dine digestive kiks. Tip: put dine kiks i en plastikpose og slå med noget hårdt: kødhammer, kagerulle etc.
2. Bland dine smuldrede kiks med den smeltede smør.
3. Gør din form klar. Find en springform (vi brugte en i størrelsen Ø18). Du skal kun bruge selve “siderne” fra springformen og ikke bunden. Placer den på en tallerken (på den måde fungerer tallerkenen som bund i din springform).
4. Hæld din blanding med kiks og smør ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne.
5. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
6. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Mos dine blåbær rigtig godt eller blend dem og tilsæt dem til blandingen. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
7. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
8. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
9. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
10. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
11. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spicy arrabiata med sprødstegt chorizo