Blåbærcheesecake

Rouladesmåkager

24139859_10214228842496649_1204335372_o

Julen nærmer sig med hastige skridt. Jeg har endnu engang været ude og købe en masse julepynt – sådan er det, når man starter fra scratch med hensyn til julepynt – så skal der altså købes temmelig meget! Jeg har taget en aktiv beslutning om, at i år, der skal jeg altså i julestemning – så derfor skal der bages og pyntes op i laaaange baner. Den første julesmåkage der har været gang i er denne rouladesmåkage. Når jeg tænker tilbage på, da jeg var lille, så var det altid denne småkage, som mindede mig om jul. Den er så fin og pynter så flot på et småkagefad.

Opskrift (ca. 40-50 stk)
500 g. hvedemel
180 g. flormelis
375 g. smør (rigtig smør og ikke smørbar eller bagemargarine – de bliver altså bedst med rigtig smør)
1 stk. æg
5 spsk. kakao

Fremgangsmåde:
1. Alle ingredienserne kommes i en stor skål og æltes godt sammen, indtil du har en ensartet dej. Smør skal hverken blødgøres eller smeltes inden.
2. Del dejen i 2. Tilsæt kakao til den ene halvdel og ælt det godt ind i dejen.
3. Rul begge deje ud til store rektangler. De skal være cirka lige store.
4. Herefter placeres de ovenpå hinanden og rulles op som en roulade.
5. Fold dejen stramt, så du får en lang “pølse”.
6. Læg din “pølse” af dej i køleskabet i et par timer. På den måde bliver den hård og er nem at skære ud.
7. Tag din dej ud af køleskabet. Skær tynde skiver af din roulade og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
8. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Bag en plade af gangen i cirka 6-8 min. på den midterste rille i ovnen.

   

4 kommentarer

  • Annemarie

    Er det rigtigt, at der ikke skal hævemiddel i rouladekager ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natasja

    Hvis jeg vil prøve at lave disse småkager, men i en diabetes variation – altså med sukkererstatning i form af stevia pulver, kan jeg så regne med at det ‘normalt’ ville være 180 gram alm. Sukker også selvom det er flormelis? Blot om jeg kan omregne fra alm. sukker til stevia 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hejsa Natasja

      Det kommer an på hvilket sødemiddel du bruger. Der står tit på pakken hvor meget sødning det giver, om det er 1:1 eller om det er 1:2 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blåbærcheesecake