Risalamande-cheesecake

Norske klejner

24208852_10214258356594483_1055069796_o

Generelt er vi slet ikke så meget til almindelige klejner, jojo de er da meget gode, men kan slet ikke måle sig med NORSKE klejner! Blandingen af den søde friterede dej og citronglasuren er altså to die for og det er indbegrebet af jul. Når butikkerne begynder at sælge norske klejner, ja så er det altså fordi julen for alvor er på trapperne! Og det er faktisk slet ikke så kompliceret at lave sine egne – ja, det er faktisk lidt et hyggeligt projekt, som kan klares på en eftermiddag. Men kunne jo passende både lave almindelige klejner og norske klejner i samme omgang, nu når man alligevel skal have gang i den varme palmin. Så her får I opskriften på en helt fantastisk omgang norske klejner!

 

Opskrift: (ca. 20-25 stk)
100 g. smør
2 dl. mælk
50 g. gær
2 stk. æg
50 g. sukker
0,5 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. salt
500 g. hvedemel

Glasur:
150 g. flormelis
citronsaft
gul frugtfarve/konditorfarve (kan udelades)

Olie til fritering (palmin, raps- eller solsikkeolie eksempelvis)

Fremgangsmåde:
1. Smelt smør i en gryde. Tilsæt mælk (blandingen skal være lillefinger varmt).  Hæld smør/mælkeblandingen over i en skål. Smuldr gær i og tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt.
2. Tilsæt mel, og ælt dejen til den er blank og smidig og lad den hæve i 45-60 min.
3. Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en stor firkant cirka 0,5 cm. tykkelse.
4. Brug en klejnespore eller en pizzaskære til at skære små rektangler (ca 5 x 10 cm). Skær en stribe lige i midten af rektanglet.
5. Træk den ene ende af klejnen igennem hullet.
6. Varm olien i en gryde. Olien er klar, når du eksempelvis sætter en tandstik ned i den varme olie og olien bobler omkring tandstikken. Fritér et par klejner af gangen i cirka 30-60 sek. på hver side (indtil de har en flot gylden farve).
7. Lad dem afdryppe på en tallerken med fedtsugende papir (køkkenrulle eksempelvis).
8. Rør din glasur sammen og fordel det henover dine klejner.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risalamande-cheesecake