Sund rockyroad

Risalamande-cheesecake

24208980_10214257950104321_89408549_o

Okay… Vi lover, at det her er den sidste cheesecake for det næste stykke tid! Meeen vi var nødt til lige at prøve at lave en jule-cheesecake. Det blev derfor til den her jule-cheesecake med kirsebærsauce på toppen. Vi har set en masse af de andre opskrifter, som florerer på “risalamande”-cheesecake, men vi ønskede at lave en nem og lækker udgave, hvor det ikke krævede, at man skulle koge risengrød osv. Den her er super let at lave og er altså et virkelig godt alternativ til en lækker juledessert, hvis man nu ikke er så meget til den der risalamande 😉

Opskrift (OBS: springform str. Ø22, hvis du bruger en alm. størrelse springform, så vil vi anbefale at fordoble opskriften):
Bund:
8 stk. digestive kiks
3 spsk. smør

Fyld:
1 stk. past. æggeblomme
3 spsk. sukker
1,5 tsk. vaniljesukker
200 g. philadelphia flødeost, natural
250 ml. piskefløde
1 spsk. citronsaft
3 stk. husblas

Kirsebærgele:
250 g. kirsebærsauce
1 stk. husblas

Evt. mandelflager til pynt

Fremgangsmåde:
1. Start med at knuse dine digestive kiks. Tip: put dine kiks i en plastikpose og slå med noget hårdt: kødhammer, kagerulle etc.
2. Bland dine smuldrede kiks med den smeltede smør.
3. Gør din form klar. Find en springform (vi brugte en i størrelsen Ø18). Du skal kun bruge selve “siderne” fra springformen og ikke bunden. Placer den på en tallerken (på den måde fungerer tallerkenen som bund i din springform).
4. Hæld din blanding med kiks og smør ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne.
5. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
6. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
7. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
8. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
9. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
10. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
11. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over.
12. Når kagen har sat sig i køleskabet, så er det tid til sidste lag, som er kirsebærgele. Læg din husblas i blød i koldt vand.
13. OBS, hvis du ikke vil have klumper i det øverste lag i form af kirsebær, så foreslår vi at blende kirsebærsaucen inden. Varm kirsebærsauce op i en lille gryde.
14. Når husblas er klar, så kommes den over i den varme kirsebærsauce. Husblas røres godt ud, så der ingen klumper er.
15. Tag kirsebærsauce af varmen og sæt det til side til afkøling. Det er vigtigt, at den får lov til at blive lidt koldere inden den hældes på din cheesecake. Lad den stå i cirka 20 min.
16. Når din kirsebærsauce er blevet koldere, så hældes den forsigtigt på din cheesecake.
17. Sæt kagen tilbage på køl i minimum 1-2 time, så kirsebærgeleen kan sætte sig.
18. Når du skal have din kage ud af springformen, så er det en god idé at køre en tynd kniv hele vejen rundt i kanten, så kagen slipper springformen uden at gå i stykker.
19. Pynt evt. med mandelflager på toppen.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund rockyroad