Nemme tebirkes

Panang Curry

image3

For 1,5 år siden var jeg på en længere ferie sammen med min kæreste til blandt andet Thailand. Der fik vi den mest fantastiske panang-curry, som vi har længtes efter lige siden! Derfor tog vi for noget tid siden i en af de thai-dagligvarebutikker, som vi blandt andet har her i Aalborg, hvor vi købte nogle af de ting, som man ikke finder i de almindelige supermarkeder. De første par gange jeg forsøgte mig med denne ret blev den ikke heeelt som jeg ville have den, men efter utallige forsøg, så har jeg endelig ramt en bid af Thailand! Den her tager også hele vejen tilbage til vores ferie og vi kan næsten smage den tropiske brise, forestille os de smukke solnedgange og nøøj hvor vi længes efter at komme afsted igen! Men indtil tiden og pengene bliver til det, så kan vi heldigvis nyde denne alt for lækre Panang-curry, som smager helt fantastisk!

Opskrift (2-3 sultne personer):
2 fed hvidløg
Lidt frisk chili
1 tsk. fintrevet frisk ingefær
10 stk. limeblade (købes i en thai butik)
2 spsk. kokosolie
300 g. kyllingebryst
2 spsk. panang karry pasta (købes i en thai butik)
2 dåser kokosmælk (en god kvalitet)
2 tsk. sukker
2 tsk. fiskesauce
200 g. friske grønne bønner
1 rød peberfrugt
Evt. friske minimajs

Fremgangsmåde:

  1. Skær kylling i tynde strimler.
  2. Opvarm en wok med olie og tilsæt ingefær, hvidløg, chili og karrypasta. Svits det kort.
  3. Tilsæt nu kylling og limeblade og steg det.
  4. Hak bønner, peberfrugt og minimajs – tilsæt dem og svits til bønnerne er blevet mere bløde. Tilsæt sukker og fiskesauce.
  5. Sluk nu for blusset og tilsæt kokosmælken – vigtigt at den ikke kommer til at koge, da de fleste kokosmælk vil have tendens til at skille.
  6. Server nu retten med ris, nødder, chili sauce og/eller koriander.
   

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme tebirkes