Nemme tebirkes

Panang Curry

image3

For 1,5 år siden var jeg på en længere ferie sammen med min kæreste til blandt andet Thailand. Der fik vi den mest fantastiske panang-curry, som vi har længtes efter lige siden! Derfor tog vi for noget tid siden i en af de thai-dagligvarebutikker, som vi blandt andet har her i Aalborg, hvor vi købte nogle af de ting, som man ikke finder i de almindelige supermarkeder. De første par gange jeg forsøgte mig med denne ret blev den ikke heeelt som jeg ville have den, men efter utallige forsøg, så har jeg endelig ramt en bid af Thailand! Den her tager også hele vejen tilbage til vores ferie og vi kan næsten smage den tropiske brise, forestille os de smukke solnedgange og nøøj hvor vi længes efter at komme afsted igen! Men indtil tiden og pengene bliver til det, så kan vi heldigvis nyde denne alt for lækre Panang-curry, som smager helt fantastisk!

Opskrift (2 sultne personer):
6 stk. limeblade (købes i en thai butik)
2 spsk. olie
300 g. kyllingebryst
2 spsk. panang karry pasta (købes i en thai butik)
2 dåser kokosmælk
2 tsk. sukker
2 tsk fiskesauce
100 g. friske grønne bønner
1 rød peberfrugt
2 stængler forårsløg
Evt. lidt frisk chili

Fremgangsmåde:

  1. Skær kylling i strimler.
  2. Opvarm en wok med olie og tilsæt karrypasta. Svits det kort.
  3. Tilsæt nu kylling og steg det.
  4. Herefter tilsættes kokosmælken og limeblade, og det simrer i 10 minutter.
  5. Tilsæt nu sukker, fiskeolie.
  6. Hak bønner, peberfrugt og forårsløg og tilsæt 5 minutter inden servering. Der må gerne være bid i bønnerne.
  7. Server nu retten med ris, nødder, chili sauce eller koriander.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme tebirkes