Frisk hønsesalat med ananas og serranoskinke

Nemme tebirkes

image1

For at imødekomme forvirringen, hvis der skulle opstå sådan én, så er tebirkes dem uden remonce, hvorimod københavnerbirkes er dem med remonce i ;-). Så her får I opskriften på de lækreste tebirkes, som vil pynte ethvert morgenbord. Det var faktisk min kæreste, som længtes efter en lun tebirkes med et lag koldt smør, da det for ham, er de rene barndomsminder – så der var ikke andet for end at få gang i røremaskinen, så han kunne få tebirkes. Mangler du andet lækkert bagværk til morgenbordet? Så kan vi anbefale disse koldhævede grahamsboller eller disse bløde bamseboller.

Opskrift (12 stk):
100 g. smeltet smør
1 dl. mælk
1 dl. creme fraiche
50 g. gær
1 æg
1/2 tsk. salt
1 spsk sukker
125 g. hytteost
300-400 g. hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
Birkes

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smør og tilsæt mælk.
  2. Hæld blandingen i en skål og tilsæt gær.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør/ælt til dejen er smidig.
  4. Rul nu dejen ud til et rektangel på cirka 20×60 cm. Fold dejen sammen på den lange led til en lang stang på 20×60 cm, så der i alt bliver 3 lag. Rul længere ned i indlægget, så kan du se hvordan den skal foldes.
  5. Del dejen i 12 skiver og læg på en bradepande beklædt med bagepapir.
  6. Lad dem hæve i 30 minutter, og pensel med æg od drys med birkes.
  7. Bag dem i ovnen ved 225 grader varmluft i 8-10 minutter.

Foldning af tebirkes:skaermbillede-2017-12-13-kl-22-24-48 skaermbillede-2017-12-13-kl-22-24-56

   

6 kommentarer

  • Gitte

    Hvordan folder du den 3 gange?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hejsa Gitte

      Vi kan godt se, at vejledningen ikke var så nem at følge. Derfor har vi indsat to billeder nederst i indlægget, der viser, hvordan dejen skal foldes. Håber det giver bedre mening 🙂

      De bedste hilsner,
      Mathilde og Amanda

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Hvor ser de lækre ud! Kan man bruge andet end hytteost?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hejsa. Du kan blot bruge mere creme fraiche 🙂
      De bedste hilsner
      Mathilde og Amanda

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna Sønderby

    Hvor meget mælk skal der bruges? 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hov, det var lige gået lidt hurtigt.
      Der skal 1 dl. i og det er ændret nu 😉
      Tak for at være så opmærksom!
      – Mathilde og Amanda

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frisk hønsesalat med ananas og serranoskinke