Bagt kylling og ris (NEM)

Vaniljekage med hindbærmousse

25440950_10214372922098549_1923470204_o

Det er weekend og selvfølgelig skal I have en lille weekendkage! Det er ikke så julet, men tror også en del af os, allerede er ved at have fået nok julemad. Derfor får I opskriften på denne skønne vaniljekage toppet med et lag hindbærmousse.

Opskrift (alm. springform):
270 g. sukker
3 stk. æg
2 tsk. vaniljesukker
1,5 tsk. bagepulver
1,5 tsk. natron
240 g. hvedemel
60 g. smeltet smør
1 dl. natural yoghurt
1,5 dl. mælk

Hindbærmousse:
150 g. frosne hindbær
3 spsk. sukker
1 spsk. citronsaft
2 spsk. vand
3 stk. husblas
250 ml. fløde

Fremgangsmåde:
1. Kagen: Sukker, vaniljesukker og æg piskes sammen med en elpisker.
2. Herefter tilsættes natron, bagepulver, mælk, natural yoghurt, mel og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
3. Dejen hældes over i en form smurt med smør.
4. Kagen bages ved 185 grader varmluft i 30-35 min.
5. Kagen sættes til afkøling.
6. Nu skal hindbærmoussen laves. Sæt husblas i blød i koldt vand.
7. I en lille gryde bringes hindbær i kog sammen med vand, sukker og citronsaft.
8. Når blandingen er kogt op, så sies massen, så kernerne fra hindbærrene bliver siet fra. Smid kernerne væk og hæld hindbær”saucen” tilbage i gryden.
9. Vrid husblas for vand og tilsæt det til hindbærsaucen. Rør husblassen godt ud. Tag blandingen af varmen og lad den køle ned i 20-30 min.
10. Pisk din fløde til en let flødeskum.
11. Vend den sammen med hindbærsaucen og hæld hindbærmoussen ovenpå din kage i formen.
12. Sæt kagen på køl i minimum 4-5 timer eller natten over, så moussen kan sætte sig.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt kylling og ris (NEM)