Pasta med kylling, soltørrede tomater og persille

Frikadeller med frisk persille serveret med knuste kartofler

25590356_10214405723278558_2045786403_o

I Fru Hansens kælder… Kan man købe frikadeller! Ja, I ved hvad det handler om – nemlig de frække deller, FRIKDADELLER. En dejlig dansk klassiker, som smager gode både varme og kolde. Vi har givet dem et lille twist og lavet dem med lidt frisk persille, da det giver en dejlig friskhed til dem. Desuden er de faktisk forholdsvis sunde, da de indeholder havregryn i stedet for hvedemel. Vi serverede dem med knuste kartofler krydret med timian, salt, peber og med lidt frisk parmesan på. Hvis man vil kan man også servere en sovs til (Og ja, vi er fra Nordjylland, så vi staver det SOVS ;-)).
Opskrift: (2-4 personer)
Frikadeller:
500 g. hakket svinekød
2 stk. æg
1 håndfuld friskhakket persille
1 stk. løg, skåret i små tern
2 fed. hvidløg, skåret i fine stykker
1 dl. havregryn
0,5 dl. mælk
Salt/peber

Knuste kartofler:
10-12 store kartofler
Frisk eller tørret timian
Olivenolie
Salt/peber

Fremgangsmåde:
1. Kog kartofler i letsaltet vand.
2. Når de er kogt, så drænes de for vand. Placer kartoflerne på en bradepande og pres let kartoflerne flade. De må ikke gå helt i stykker.
3. Pensl dem med olie og drys med timian, salt og peber.
4. Bag dem ved 200 grader varmluft i cirka 20-25 min.
5. Rør din frikadellefars sammen ved at blande alle ingredienserne. Hvis farsen virker for tør, tilsæt da lidt ekstra mælk. Virker den omvendt for våd, tilsæt da lidt ekstra havregryn.
6. Steg dem i smør eller olie på en pande med mellemhøj varme.
7. Server dine frikadeller med de knuste kartofler. Server evt. en sauce eller purløgsdressing til.

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med kylling, soltørrede tomater og persille