Jule-klatkager af havregrød

Grøntsagstærte med basilikum, tomat og feta

image3Tærtebund:
100 g. hvid hvedemel/andet fuldkornsmel
100 g. hvedemel
100 g. smør
0,5 tsk. salt
1-2 spsk. vand

Fyld:
1 fed hvidløg
Frisk chili
2 tomater
1 stk. rød peber
1 stk. løg
30 g. soltørrede tomater
100 g. feta
4 æg
2 dl. madlavningfløde
Salt og peber
Evt. Frisk basilikum

Fremgangsmåde:
1. Først laves tærtedejen, hvor mel og salt blandes i en skål. Herefter tilsættes koldt smør i klatter og vand. Det æltes til en dejklump og sættes på frys.
2. Hvidløg og chili hakkes i små tern. Løg, soltørrede tomater og peberfrugt skæres i strimler. Tomat skæres i skiver.
4. Ovnen tændes på 200 grader varmluft.
5. Dejen tages ud af fryseren (den skal ikke være frossen, men bare kold), og rulles ud i en cirkel. Dejen lægges i en smurt tærteform og bages ved 200 grader i 12 minutter.
6. Når bunden er bagt fyldes tærten med grøntsagerne samt salt og peber.
7. Æg og madlavningsfløde piskes sammen og hældes over tærten.
8. Tærten bages yderligere i ovnen i cirka 20 minutter ved 200 grader.
9. Inden servering toppes tærten med knust feta og frisk basilikum.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jule-klatkager af havregrød