Jule-klatkager af havregrød

Grøntsagstærte

 

image1

Grøntsagstærte er fantastisk, fordi du kan bruge næsten alle former for grøntsager. Her har vi givet vores bud på et mix af grøntsager – men du kan blot tømme grøntsagsskuffen i køleskabet 😉

Tærtebund:
100 g. fuldkornsmel
100 g. hvedemel
100 g. smør
0,5 tsk. salt
1-2 spsk. vand

Fyld:
1 fed hvidløg
Frisk chili
2 tomater
100 g. dampet broccoli
1 stk. rød peber
30 g. soltørrede tomater
4 æg
1 dl. madlavningfløde
Salt og peber

Fremgangsmåde:
1. Først laves tærtedejen, hvor mel og salt blandes i en skål. Herefter tilsættes koldt smør i klatter og vand. Det æltes til en dejklump og sættes på frys.
2. Hvidløg og chili hakkes i små tern. Broccoli, tomater, soltørrede tomater og peberfrugt skæres i strimler.
4. Ovnen tændes på 200 grader varmluft.
5. Dejen tages ud af fryseren (den skal ikke være frossen, men bare kold), og rulles ud i en cirkel. Dejen lægges i en smurt tærteform og bages ved 200 grader i 12 minutter.
6. Når bunden er bagt fyldes tærten med grøntsagerne samt salt og peber.
7. Æg og madlavningsfløde piskes sammen og hældes over tærten.
8. Tærten bages yderligere i ovnen i cirka 25 minutter ved 200 grader.
9. Inden servering toppes tærten med frisk persille

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jule-klatkager af havregrød