Jule-klatkager af havregrød

Grøntsagstærte

 

image1

Grøntsagstærte er fantastisk, fordi du kan bruge næsten alle former for grøntsager. Her har vi givet vores bud på et mix af grøntsager – men du kan blot tømme grøntsagsskuffen i køleskabet 😉

Tærtebund:
100 g. fuldkornsmel
100 g. hvedemel
100 g. smør
0,5 tsk. salt
1-2 spsk. vand

Fyld:
1 fed hvidløg
Frisk chili
2 tomater
100 g. dampet broccoli
1 stk. rød peber
30 g. soltørrede tomater
4 æg
1 dl. madlavningfløde
Salt og peber

Fremgangsmåde:
1. Først laves tærtedejen, hvor mel og salt blandes i en skål. Herefter tilsættes koldt smør i klatter og vand. Det æltes til en dejklump og sættes på frys.
2. Hvidløg og chili hakkes i små tern. Broccoli, tomater, soltørrede tomater og peberfrugt skæres i strimler.
4. Ovnen tændes på 200 grader varmluft.
5. Dejen tages ud af fryseren (den skal ikke være frossen, men bare kold), og rulles ud i en cirkel. Dejen lægges i en smurt tærteform og bages ved 200 grader i 12 minutter.
6. Når bunden er bagt fyldes tærten med grøntsagerne samt salt og peber.
7. Æg og madlavningsfløde piskes sammen og hældes over tærten.
8. Tærten bages yderligere i ovnen i cirka 25 minutter ved 200 grader.
9. Inden servering toppes tærten med frisk persille

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jule-klatkager af havregrød