Todelt kage med chokoladetrøffel

Klassisk millionbøf med kartoffel/gulerodsmos

image1Opskrift (4 portioner):
Millionbøf:
Olie
2 løg
500 g. 4-7% oksekød
1 hønseboullion
1 dåse hakkede tomater
3 laurbær blade
Salt og peber
1 tsk. paprika
2 spsk. ribsgelé
1 tsk. kulør

Mos:
800 g. kartofler
200 g. gulerødder
30 g. smør
1,5 dl. mælk
Salt
Lidt sukker

Fremgangsmåde:
1. Hak løg i små tern. Og opvarm en gryde med vand til kartofler og gulerødder.
2. Skræl nu kartofler og gulerødder og skær dem i mindre stykker.
3. Lad dem koge til de er møre.
4. Opvarm en gryde med olie og steg løg ved middel varme til de er bløde.
5. Tilsæt nu det hakkede oksekød og steg det sammen med løgene.
6. Smuldrér nu boulionterningen i kødet og tilsæt de hakkede tomater.
7. Tilsæt salt, peber, paprika og laurbærblade og lad det simre 5 minutter under omrøring (middel varme).
8. Tilsæt ribsgelé og kulør.
9. Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra, og de kommes over i en skål.
10. Smør, mælk, salt og sukker tilsættes, og det piskes med en elpisker til mosen er luftig.
11. Serveres straks og evt. med rødbeder og ribsgelé.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Todelt kage med chokoladetrøffel